Banankage med kaffefrosting
Da jeg i sidste uge spiste banan til min morgenkaffe og det gik op for mig, hvor godt de to smage går sammen, fik jeg hurtigt en idé om, at jeg måtte lave en kage med smag af banan og kaffe. Det endte ud i denne svampede banankage med chokolade, salt karamel crispy pearls og kaffefrosting.
Ingredienser
Banankage:
3 æg
225 g. Sukker
150 g. Hvedemel
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
125 g. Smør (smeltet)
65 g. Mørk chokolade (hakket)
3 Modne bananer
En knivspids salt
Kaffefrosting:
100 g. Smør (Stuetempereret)
200 g. Philadelphia
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Instant espresso
200 g. Flormelis
75 g. Salt karamel crispy pearls
Deudover:
Springform (20 cm.)
Sprøjtepose
Stjerne tylle
Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Banankage:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt det i æggemassen.
Smelt smør ved lav varme – lad det køle af og rør det herefter i. Mos bananer og rør dem i blandingen.
Hak chokolade fint og vend det i.
Smør springform og fyld dejen i. Bag ved 175 grader i ca. 55-60 min.
Lad kagen køle af og lav frosting imens.
Kaffefrosting:
Pisk smør lyst og luftigt. Tilsæt philadelphia og pisk videre.
Tilsæt flormelis og vaniljesukker lidt ad gangen og pisk videre.
Til sidst tilsættes instantkaffe. Pisk til du har en fast og blød konsistens.
Fyld på sprøjtepose med tylle.
Banankagen skæres over på midten. Hvis den har fået en lille top kan den med fordel skæres af, så du har to lige bunde.
Læg den ene bund på et fad og sprøjt små dutter af kaffefrosting ud på hele bund. Drys salt karamel crispy pearls ud over (gem lidt til pynt).
Læg den anden bund ovenpå og sprøjt igen dutter ud på hele bunden. Pynt med salt karamel crispy pearls og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu