Pasta med jomfruhummer, krydderurter og hvidvinssauce

Virkelig frisk og lækker pasta ret med jomfruhummerhaler, hvidløg, citron og krydderurter i en lækker hvidvinssauce, som gerne serveres med et glas af den overskydende hvidvin.
Ingredienser
2 pers.
250 g. Linguine (pasta)
16-20 jomfruhummerhaler, afhængigt af størrelsen.
1 Bananskalotteløg
3 Fed hvidløg
Skal fra 1 citron
1 1/2 dl. Hvidvin
1/2 dl. Fløde
1/2 dl. Pastavand
En håndfuld persille
En håndfuld dild
Salt og friskkværnet peber
Olie og smør til stegning
Fremgangsmåde
Sæt vand over til pasta og kog det efter anvisning på pakken.
Hak skalotteløg og hvidløg. Varm en pande op ved middel varme, kom olie og lidt smør på en pande og svits løgene til de er klare.
Kom hvidvin på panden, skru lidt op for varmen, og lad alkoholen fordampe. Kom herefter fløde på.
Gem 1/2 dl. af pastavandet, inden du hælder vandet fra pastaen. Kom pastavandet på panden med fløde og hvidvin.
Lad det stå et øjeblik og hak imens persille og dild.
Pastaen kommes på panden og vendes rundt i saucen. Imens tændes en anden pande på høj varme, hvor jomfruhummerhaler steges i olie ca. 1 minut på hver side, afhængigt af størrelsen af dem.
Når pastaen er vendt godt ind i saucen på panden, kommes dild og 2/3 persille på, og vendes sammen med pasaten.
Riv citronskal over, kom jomfruhummerhaler i og kværn salt og peber på.
Til sidst drysses det sidste persille på, og så er retten klar til at blive serveret.
Fantastisk opskrift… vi valgte at undlade dild, da vi ikke er så pjattede med det. Til gengæld tilføjede vi kvarte cherrytomater. Uanset, så kan jeg kun anbefale jer at prøve denne lækre ret