Pæretærte med mascarponecreme
Små vinterinspirerede tærter med bund af kiks, hasselnødder og kakao, skøn pærekompot og mascarponecreme.
Ingredienser
4 stk.
Bund:
130 g. Kiks
30 g. Hasselnødder
50 g. Smør
1 spsk. Kakaopulver
1 spsk. Brun farin
Pærekompot:
325 g. Pære uden skræl og kernehus
3 spsk. Sukker
1 1/2 spsk. Citronsaft
0,75 dl. Vand
1 Tom vaniljestang
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. Kardemomme
En knivspids salt
Mascarponecreme:
125 g. Mascarpone
1 dl. Fløde
½ Vaniljestang
1 tsk. Sukker til vaniljestangen
2 spsk. Flormelis
2 spsk. Citronsaft
1 Blad husblas
Derudover:
Små tærteforme
Frisk pære
Kandiserede stedmoderblomster
Sølv flager
Fremgangsmåde
Bund:
Blend kiks og hasselnødder i en minihakker. Tilsæt kakao og blend videre. Imens smeltes smør ved lav varme.
Bland kikseblandingen og brun farin og tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Fordel herefter kiksemassen i dine tærteforme og tryk den godt fast.
Pærekompot:
Skræl pærerne og skær dem i tern. Put pæreternene i en gryde med de øvrige ingredienser og lad det koge sammen til en kompot. Det er en smagssag hvor grov den skal være. Jeg synes personligt, at det er lækkert med stykker af pære i denne tærte, så der er lidt at tygge på. Sæt på køl til det skal bruges.
Mascarponecreme:
Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk imens mascarpone, vanilje og flormelis sammen.
Citronsaft varmes ved svag varme i en kasserolle. Herefter smeltes husblas i den lune citronsaft. Rør det i mascarponemassen lidt ad gangen. Pisk fløden let og vend det forsigtigt i blandingen. Put cremen på sprøjtepose og læg den på køl til den skal bruges.
Når alle elementer er færdige samles tærten:
Tryk forsigtigt tærterne ud af formen. Fyld pærekompot i og tryk mascarponecremen ud på toppen i små dutter.
Pynt med frisk pære, sølv flager og en kandiseret stedmoderblomst.
Ingen kommentarer endnu