Cheesecake med ribs og hvid chokolade

Vaniljemuffins med karamelmidte, mascarponecreme og blåbær

I sidste uge lavede jeg de her vaniljemuffins med karamelmidte, mascarponecreme og blåbær. De er inspireret af en blåbærtærte med karamel, som jeg for nylig har fået. De blev lige som jeg havde håbet, og var godkendt af familie og venner, som fik de overskydende med hjem.
Den syrlige mascarponecreme spiller fantastisk sammen med den søde vanilje og karamellen, der er gemt, som en lille overraskelse i midten.

Ingredienser
12 stk.

Muffins:
100 g. Smør
200 g. Sukker
200 g. Hvedemel
2 dl. Yoghurt naturel
1 tsk. Bagepulver
2 Æg
1 Vaniljestang
1 Knivspids salt

Karamel:
1/3 dåse dulce de leche

Mascarponecreme:
250 g. Mascarpone
1,5 dl. Fløde
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Flormelis
Skal fra en øko citron

Pynt:
Friske blåbær
Hvide chokoladekugler


Fremgangsmåde

Muffins:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk herefter æggene i ét ad gangen. Tilsæt nu vaniljekorn og yoghurt. Bland mel, bagepulver og salt sammen, si det i massen og vend det sammen.
Jeg har en muffinsbradepande, som jeg lægger papirsmuffinsforme i, og heri fordeles dejen.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem herefter køle af.

Mascarponecreme:
Pisk mascarpone, vaniljesukker, flormelis og citronskal sammen. Tilsæt herefter fløden lidt ad gangen imens der piskes. Fyld på sprøjtepose med tyl og læg på køl. (Jeg har brugt rosentylle Ø 11 fra Kunst & Køkkentøj)

Når dine muffins er kølet af, stikkes der hul i midten af dem med en rund tyl.
Fyld karamel på sprøjtepose og fyld hvert hul med karamel.

Sprøjt mascarponecremen ud på dine muffins og pynt med blåbær og chokoladekugler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med ribs og hvid chokolade