Chokoladestænger med orangeknas

Citron cheesecake med timian og hvid chokolade

I år skal jeg ikke lave dessert til nytår, da jeg har bestilt en menu udefra, men jeg ville alligvel lige komme med et bud på en skøn dessert til nytår.
Da hovedretten ofte kan være tung og inkludere oksekød og rødvin, er denne friske og syrlige cheesecake perfekt som afslutning.


Ingredienser
4 pers.

Bund:
100 g. Digestive
20 g. Hvide chokolade perler
40 g. Smør
2 Kviste frisk timian

Citron flødeostcreme:
100 g. Philadelphia
20 g. Flormelis
1,3 dl. Fløde
½ Vaniljestang
1/2 tsk. Sukker til at skille vaniljeskorn
1 Blad husblas
Saft og skal fra 1 øko citron

Gelé:
60 g. Sukker
0,33 dl.Vand
2 1/2 blade husblas
Saft fra 2 citroner
Gul konditerfarve

Pynt:
Marengskys
Guldflager
Hvide chokolade perler
Gule stedmoderblomster

Derudover:
Dessertglas


Fremgangmåde

Bund:
Blend kiks og timian i en minihakker. Imens smeltes smør ved lav varme.
Bland kiks og det smeltede smør, rør det godt sammen til en ensartet masse, og tilsæt de hvide chokolade perler.
Fordel herefter kiksemassen i bunden af dine glas og tryk den godt fast. Sæt dem i køleskabet imens du laver flødeostcremen.

Citron flødeostcreme:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, vanilje og citronskal sammen i en skål.
Varm citronsaften ved lav varme i en kasserolle.
Smelt husblas i den varme citronsaft, lad det køle lidt af og rør det i blandingen.
Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen. Fyld det ovenpå kiksebunden (brug evt. en sprøjtepose), og sæt igen dine glas på køl, gerne natten over.

Gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog citronsaft, vand og sukker op til sukkeret er smeltet, og tilsæt herefter konditorfarve og rør husblas ud heri.
Lad geléen køle af inden den hældes på kagen, men pas på, at den ikke når at sætte sig.
Sæt igen dine glas på køl til geléen har sat sig, og pynt herefter din dessert.

Pynt:
Pynt med det du foretrækker eller brug ovenstående ting, som jeg har valgt at bruge til min dessert.

3 kommentarer

  • Betina Christensen

    Jeg har ikke de chokoladeperler i hvide. Men jeg nogen i sølv. Kan de bruges.
    Mvh
    Betin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Hej Betina 🙂
      Det har jeg ikke prøvet, men jeg tror desværre ikke det giver det samme resultat.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miriam

    HejZ jeg vil gerne lave den i en rund form på 24 cm. Hvor mange ganger skal jeg doble denne portionen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladestænger med orangeknas