Huevos rancheros
Huevos rancheros er en skøn mexicansk ret, som jeg blev introduceret for af min kæreste for nogle år siden. Det er oprindeligt en morgenmadsret, men vi spiser det sommetider også til frokost eller aftensmad. Det er også en god ret til en kødfri dag.
Ingredienser
2 pers.
2 Dåser hakkede tomater
2 Løg
2 Fed hvidløg
1 Grøn peberfrugt
200 g. Kidneybønner (drænet)
Et bundt bredbladet persille
4 Æg
En håndfuld revet mozzarella
3 tsk. Spidskommen
1 tsk. Stødt koriander
2 tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
Salt og peber
Tilbehør:
Creme Fraiche
Lime
Brød
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint. Peberfrugten skæres i mundrette sytykker. Steg løg, hvidløg og krydderier på panden i olivenolie, og tilsæt peberfrugt når løgene er let gyldne. Hæld de hakkede tomater i og rør det hele sammen.
Lad det simre under låg i ca. et kvarter. Tilsæt bønner og lad det simre i yderligre 5 minutter.
Smag sacuen til.
Lav 4 “huller” i tomatsaucen, og slå æggene ud heri. Lav et hul ad gangen. Drys med lidt revet mozzarella på hvert æg
Sæt låg på og lad ægene pochere i ca. 6 min (eller til hviden har sat sig)
Når retten er færdig pyntes den med bredbladet persille (eller koriander, hvis man er til det).
Ingen kommentarer endnu