Eton mess

Grøntsags bowl med bagt laks og sesamfrø

Denne grøntsags bowl med soya/honning bagt laks og ristede sesamfrø, både smager og ser fantastisk ud!
Man siger, at man spiser spiser med øjnene – og det gør jeg helt bestemt!
Derfor går jeg altid meget op i, at den ret jeg laver ser lækker og indbydende ud. Friske og farveringe grøntsager kan virkelig få din ret til at se frisk og lækker ud. Og det er præcis det jeg har forsøgt at få frem i denne skønne grøntsags bowl med bagt laks.
Udover at se flot ud, er den er nem og hurtig at lave. Kun fantasien sætter grænser for hvilke grøntsager du kan lave din bowl med.


Ingredienser
2 pers.

250 g. Laks
4 spsk. Soya
3 spsk. Honning
Saft fra 1/2 citron

1/4 Rød spidskål
100 g. Sukkerærter
2 Gulerødder (afhængigt af størrelse)
6 Radiser
1 Mango
2-3 Stænger forårsløg
150 g. Edamamebønner
2 spsk. Sesamfrø
1 Limefrugt


Fremgangsmåde

Start med at lægge laksen i en marinade af soya, honning og citronsaft. Lad det trække mindst en time.
Herefter bages laksen i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter. Lad den trække og riv herefter laksen fra hinanden med to gafler.

Imens laksen er i ovnen, kan du begynde at forberede grøntsagerne. Spidskål, gulerødder, forårsløg og sukkerærter snittes fint. Mango skæres i tern og radiserne rives på mandolinjern. Edamamebønner koges og sesamfrø ristes ved middel-høj varme til de er gyldne.

Til sidst fordeles grøntsager og laks i små sektioner i din skål. Slut af med at dryppe limesaft udover og fordel de ristede sesamfrø over din bowl.

Så har du et måltid som både er nemt, sundt og ser flot og indbydende ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eton mess