Ramsløgsmayo

Dessert med jordbærmousse, rabarberkompot og pistaciebund

Hvis du spørger mig, er det her smagen af dansk sommer i en dessert: kugler af jordbærmousse med et indlæg af rabarberkompot og en bund af pistacie og mandler. Virkelig frisk og lækker!
Perfekt som dessert til sommerens arrangementer.

Ingredienser
6 stk.

Pistacie/mandelbund:
50 g. Mandler
50 g. Pistacie
50 g. Æggehvider
50 g. Flormelis
10 g. Mel
2 spsk. Sukker
En knivspids salt

Rabarberkompot:
100 g. Rabarber
2 spsk. Vand
1 spsk. Sukker
1 Tom vaniljestang
1 Blad husblas

Jordbærmousse:
300 g. (Frosne) Jordbær
100 g. Sukker
2 dl. Fløde
2 Blade husblas

Pynt:
Lyserød velvetspray
Jordbær
Hakket pistacie
Små gule blomster fra skovsyre


Fremgangsmåde

Pistacie/mandelbund:
Hak mandler og pistacie fint og bland dem med mel og flormelis.
Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, til sukkeret er opløst. Vend forsigtigt sammen med nøddemelblandingen.
Bag i i ovn ved 180 grader i ca. 12 minutter. Lad den køle af.
Udstik bunde med en udstikker på 4 cm.

Rabarberkompot:
Udblød husblas i koldt vand.
Rens rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en kasserolle med vand, sukker og en tom vaniljestang.
Lad det koge sammen til en kompot ved middel varme og rør herefter husblas ud heri.
Fordel det i formen og sæt på frost.
Når de er frosne sættes halvkuglerne af rabarberkompot sammen til en kugle. Det kan gøres ved at bruge varmen fra dine fingre, som køres på den flade side af halvkuglerne, så de kan “klistre” sammen til en kugle.
Det samme gøres ved lukningen rundt om kuglen.
Rabarberkompot kuglerne kommes i jordbærmoussen.

Jordbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog jordbær og sukker op til jordbærene er helt møre. Pres saften derfra ud gennem en sigte og smelt husblas heri.
Pisk fløden til en let skum og vend den med det afkølede jordbærsaft.
Fyld formen op med jordbærmousse, men ikke helt til kanten, da der skal være plads til bunden.
Først kommes en kugle af rabarberkompot i hver og til sidst lukkes den med en af de udstukne bunde.
Sæt på dem på frost.

Når de er helt frosne kan de trykkes ud af formen. De sprøjtes med en lyserød velvetspray og pyntes med kvarte jordbær, lidt hakket pistacie og spiselige blomster.

1 kommentar

  • Stefan Jensen

    Hej.
    Opskriften på Dessert med jordbærmousse, rabarberkompot og pistaciebund, der står at den skal fryses. Hvor længe kan den tåle at være i fryseren? kan man lave dem 14 dage i forvejen og lade dem være i fryseren?
    Og hvor længe før skal de tages ud af fryseren for at de er tøet? på køl eller køkkenbordet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgsmayo