French toast med rabarber og mascarponecreme med vanilje

Fladbrød med græske kødboller og tzatziki

Ingredienser
4 stk.

Fladbrød:
350 g. Hvedemel
20 g. Gær
1,75 dl. Lunt vand
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
2 spsk. Olivenolie

Kødboller:
400 g. Hakket oksekød
1 Æg
1 Rødløg
2 Fed hvidløg
100 g. Feta
80 g. Soltørrede tomater
1 tsk. Oregano
1 tsk. Timian
2 spsk. Rasp
1 spsk. Salt
Friskkværnet peber

Rapsolie til stegning

Tzatziki:
1 Agurk
2,5 dl. Græsk yoghurt
1 Stort fed hvidløg
1 tsk. Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Derudover:
1/2 Agurk
200 g. Cherrytomater
1 Rødløg
1 Håndfuld mynte
1 Håndfuld bredbladet persille
2 tsk. Græsk salat krydderi

Fremgangsmåde
Fladbrød:
Smuldr gær i det lune vand og rør det ud heri.
Tilsæt salt, sukker og olivenolie – rør det sammen.
Sigt mel i og ælt det sammen på bordet, til du har en blank, ensartet dej.
Læg dejen tilbage i skålen med et viskestykke over, og lad det hæve ved stuetemperatur 30-45 min.
Fordel herefter dejen ud i fire stykker og rul dem ud som et rundt, fladt brød med en kagerulle.
Kom det på panden, og vend det når det er tilberedt på den ene side.

Kødboller:
Kør kødet sejt med salt på en røremaskine. Pres hvidløg, hak rødløg og soltørrede tomater og smuldr feta. Kom det i farsen sammen med de øvrige ingredienser og rør det sammen. Rul små kødboller og steg dem i olie ved høj varme på en pande.

Tzatziki:
Riv agurk groft på et rivejern. Drys med lidt salt, lad det trække og klem herefter alt væske ud.
Vend agurk med græsk yoghurt, presset hvidløg, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Snit rødløg i tynde skiver, skær agurk i halvmåner og del cherrytomater på midten.

Smør dit fladbrød med tzatziki, kom både grønt og kødboller på, top med urter og drys med græsk salat krydderi.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

French toast med rabarber og mascarponecreme med vanilje