Brownie med appelsinkompot og baileysmousse

Tatar med svampe, ramsløgskapers, jordskokkechips og urter

Tatar er en af mine livretter, og denne udgave er en af mine favoritter! Den er med ramsløgskapers, urter, Karl Johan mayo, syltede bøgehatte og jordskokkechips.

Ingredienser
2 pers.

300 g. Okseinderlår
1/2 Bananskalotteløg
3 spsk. Ramsløgskapers
1 spsk. Estragon, finthakket
1 spsk. Karse, finthakket
1 1/2 Æggeblomme
8 Dråber tabasco

Karl Johan mayo:
35 g. Tørrede Karl Johan svampe
2 dl. Rapsolie
1 Æggeblomme
1/2 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Salt og peber

Syltede bøgehatte:
1/2 Lille bakke bøgehatte
1 dl. Sukker
1 dl. Vand
1 dl. Eddike

Jordskokkechips:
2 Jordskokker
3 dl. Rapsolie
Salt

Derudover:
Karse
Estragon

Serveringsforslag:
Pommes frites
Grøn salat med vinaigrette

Fremgangsmåde
Tatar:
Skær okseinderlår i små stykker (brunoise). Hak skalotteløg, karse og estragon fint og kom det i en skål med okseinderlår, ramsløgskapers, æggeblomme og tabasco. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.

Syltede bøgehatte:
Kog sukker, eddike og vand op til sukkeret er smeltet – og hæld det over bøgehattene. Sæt på køl- helst natten over.

Karl Johan mayo:
Kom de tørrede svampe i en kasserolle med olien, og varm det op ved middel varme i ca. et kvarter. Sluk for varmen og lad det stå og trække imens du laver de andre ting. Det er vigtigt at olien er kølet ned inden du laver din mayo.
Æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen til en cremet konsistens.
Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en sprøjtefast mayo.

Jordskokkechips:
Skræl jordskokkerne og skær tynde skiver på et mandolinjern.
Imens varmes olie til 140 grader. Det er vigtigt at olien ikke er form varm, da chipsene nemt brænder på.
Kom skiver af jordskokker i den varme olie (lidt ad gangen) og lad dem ligge til de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Anret din tatar på to tallerkner. Top med dutter af mayo, syltede bøgehatte, jordskokkechips og urter.
Serveres gerne med pommes frites og grøn salat á part.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med appelsinkompot og baileysmousse