Salat med blodappelsin, fennikel og urter

Salat med blodappelsin, fennikel, urter og syltede sennepskorn.
Ingredienser
1 Hjertesalat
1/2 Fennikel (gem skuddene)
3 Blodappelsiner
Brøndkarse
Marinade til salat:
1 spsk. Olivenolie
2 spsk. Hvidvinseddike
1/2 spsk. Akaciehonning
1/2 tsk. Dijonsennep
Salt
Syltede sennepskorn:
30 g. Sennepskorn
1 1/2 dl. Eddike
2 spsk. Sukker
1/4 tsk. Salt
(Opskriften giver til mere end der skal bruges i salaten, da det er svært at lave i mindre mængde, men det kan gemmes længe i køleskabet)
Fremgangsmåde
Kom sennepskorn, eddike, sukker og salt i en kasse rolle og giv det et opkog. Skru herefter ned for varmen og lad det simre et kvarter. Kom i en lufttæt bøtte og sæt på køl til det skal bruges (gerne natten over).
Rør ingredienser til marinade sammen. Skær hjertesalat groft ud og vend det i marinaden. Skær fennikel helt tyndt på mandolinjern og fordel det på salaten (husk at gemme skuddene).
Blodappelsin skæres ud i fileter, som lægges ovenpå fennikel.
Top med syltede sennepskorn, brøndkarse og fennikelskud.
Ingen kommentarer endnu