Passionsfrugtmousse med mango, kokos og sort sesam

Grillet torsk med jordskokker og løg

Grillet torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips, brændte løgskaller og dild – serveres med brunet smør fyldt med kapers, ristede hasselnødder og skalotteløg.

Ingredienser
2 pers.

2 Stykker torsk ca. 150 g. pr. person (helst loins)
2 Zittauerløg
2 Jordskokker (til chips)
Dild

Jordskokke puré:
300 g. Jordskokker (uden skræl)
1,75 dl. Sødmælk
1,75 dl. Fløde
10 g. Smør
Saft fra 1/3 citron (smag til – det er forskelligt for meget saft der er i)
Salt og peber

Brunet smør med fyld:
100 g. Smør
1 spsk. Finthakket bananskalotteløg
1 spsk. Kapers
1 spsk. Grofthakkede, ristede hasselnødder

Derudover:
Gasbrænder
Termometer
Olie til fritering

Fremgangsmåde
Jordskokkepuré:
Skræl jordskokkerne og skær dem ud i mindre stykker.
Kom dem i en lille gryde med sødmælk og fløde, og det det simre til jordskokkerne er helt møre.
Kom jordskokkerne i en blender med citronsaft, salt og peber og blend til det er helt glat. Tilsæt lidt af fløden det har kogt i, hvis den er svær at blende.
Til sidst kommes koldt smør i og blendes ind i puréen. Kom den færdige puré i en lille kasserolle, hvor den holdes lun til de andre ting er klar.
Puréen kan sagtens laves dagen ind og blot lunes inden servering.

Jordskokkechips:
Skræl jordskokkerne og skær tynde skiver på et mandolinjern.
Imens varmes olie til 140 grader. Det er vigtigt at olien ikke er form varm, da chipsene nemt brænder på.
Kom skiver af jordskokker i den varme olie (lidt ad gangen) og lad dem ligge til de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Brunet smør:
Kom smør i en lille kasserolle ved lav varme og lad det stå og boble til det begynder at karamellisere, så det får en lysebrun farve og dufter af nødder. Sigt smørret og kom det i en ren kasserolle, hvor det holdes lunt indtil servering. Når den brunede smør skal serveres, fyldes den med kapers, ristede hasselnødder og finthakkede skalotteløg.

Brændte løgskaller:
Del løgene på midten og pil skallerne fra hinanden. Jeg kasserer de yderste skaller, da jeg synes de bliver for store. Husk at fjerne hinden mellem skallerne, da de ikke er rare at spise. Kom løgskallerne i en gryde med kogende (saltet) vand i 1 minut, hvorefter de kommes direkte i en skål med isvand.
Når løgskallerne er kølet helt af, duppes de tørre og kommes på en brandvarm pande, så de bliver hårdt tilberedt.

Torsk:
Torsken saltes og bages i ovn ved 180 grader i 7-11 min afhængigt af tykkelsen på dine stykker.
Et godt trick er at stikke en kødnål ned i fisken. Hvis der er modstand skal den tilberedes lidt længere, hvis ikke, er den færdig. Gril toppen af torsken med en gasbrænder.
Sørg for at din torsk dryppes godt af inden den kommes på tallerkenen.

Kom to store skefulde jordskokkepuré på hver tallerken og “træk” det op med en ske. Placer torsken i midten af puréen. Fordel løgskallerne og chips rundt om og top med små dildkviste.
Ved servering hældes den fyldte brunede smør over fisken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Passionsfrugtmousse med mango, kokos og sort sesam