Flæskestegssandwich

Klassik flæskestegssandwich med sennepsmayo, kogt rødkål, flæskesteg med sprøde svær, æble og syltede agurker.
Ingredienser
4 stk.
Flæskesteg:
1 Ribbensteg/kamsteg (min er ca. 1,5 kg.)
Groft salt
3 Laurbærblade
5 Kviste timian
Sennepsmayo:
1 Æggeblomme
1 spsk. Hvidvinseddike
1 tsk. Dijonsennep
2 tsk. Grov sennep (med hele sennepskorn)
Rapsolie
Salt og friskkværnet peber
Syltede agurker:
1/2 Agurk
1 dl. Vand
1 dl. Sukker
1 dl. Eddike
Rødkål:
1/2 Rødkål
1 spsk. Smør
2 dl. Solbærsaft
1 dl. Æbleeddike
3 Laurbærblade
2 Stjerneanis
1/3 tsk. Stødt nellike
Saft fra 1 appelsin
Salt
Derudover:
4 Gode burgerboller
1 Grønt æble
Fremgangsmåde
Flæskesteg:
Rids sværene helt igennem, hvis det ikke er gjort. Kom din steg i et ildfast fad. Hæld kogende vand i, så det dækker sværene helt. Kom den i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Tag nu stegen ud af ovnen og salt sværene godt. Sørg for at det kommer ned mellem sværene.
Sæt nu stegen ved sværene opad i fadet. Sørg for at stegen står helt lige, så den tilberedes ens hele vejen igennem. Fold sølvpapir sammen, og brug det til at støtte under den lave side af stegen. Tilføj laurbærblade og timian til vandet.
Bag nu færdig ved 200 grader i ca. 1 1/2 time. Hold øje med stegen undervejs og mål evt. temperaturen på den.
Lad stegen hvile i 20 minutter. Skær to skiver pr. person.
Sennepsmayo:
Pisk æggeblomme, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og peber sammen til en cremet konsistens. Hæld en tynd stråle olie i imens du forsat pisker. Pisk til det har en tyk konsistens. Kom grov sennep i og pisk det i.
Sæt på køl til du skal bruge det.
Rødkål:
Smelt smør i en gryde og sauter rødkålen til den falder sammen. Hæld solbærsaft, appelsinsaft og æbleeddike over kålen, og tilsæt laurbærblade, stjerneanis, nellike og lidt salt. Lad det koge i mindst en time – gerne to.
Syltede agurker:
Kog vand, sukker og eddike op i en kasserolle. Skær agurk i skiver og hæld syltelagen over agurkerne. Lad dem trække i syltelagen – gerne natten over.
Alternativt kan du lave lynsyltede agurker.
Varm dine burgerboller i ovnen. Smør begge sider med sennepsmayo. Læg varm rødkål på bunden, kom skiverne af flæskesteg på og top med skiver af æble og syltede agurker.
Ingen kommentarer endnu