Stegt torsk med kål og sauce blanquette

Græskarkage med saltkaramel, havtorn og cheesecakemousse

Efterårskage bestående af krydret græskarkage med valnødder, cheesecakemousse med midte af havtorncurd og saltkaramel.


Ingredienser

Græskarkage:
Græskarkage:
100 g. Sukker
100 g. Brun farin
150 g. Blødt smør
3 Æg
300 g. Revet græskar
200 g. Hvedemel
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Kanel
1/2 tsk. Stødt nellike
1 tsk. Stødt ingefær
2 tsk. Bagepulver
1 knivspids salt
75 g. Valnødder

Havtorn curd:
160 g. Havtorn
1 Æg
50 g. Sukker
15 g. Smør
½ Blad husblas

Saltkaramel:
75 g. Dulce de leche
1 tsk. Flagesalt

Cheesecakemousse:
100 g. Flødeost
25 g. Flormelis
1,25 dl. Fløde
1 Vaniljestang
1 Blad husblas
Saft og skal fra 1/2 øko citron

Pynt:
Spislige blomster
Ananaskirsebær
Guldflager

Fremgangsmåde
Græskarkage:
Pisk smør, sukker og brun farin. Tilsæt et æg ad gangen og rør videre. Klem væske ud af det revne græskar (hvis det er meget vådt) og tilsæt det.
Bland mel, kardemomme, kanel, ingefær, nellike og salt sammen, og tilsæt det lidt ad gangen til massen (sigt det, så du undgår klumper). Vend til sidst hakkede valnødder i dejen.
Smør din springform, beklæd med bagepapir i bunden, hæld kagemassen i og bag den ved 180 grader i ca. 40 min

Havtorn curd:
Kog havtorn op og pres saften gennem en si.
Pisk æg, sukker og havtornsaft sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig. Smelt husblas heri og hæld det gennem en sigte
. Kom i en springform beklædt med kageplast og bagepapir og sæt på frost til det er frossent.

Saltkaramel:
Rør dulce de leche sammen med flagesalt og smør det ud på det frosne lag havtorncurd. Sæt det igen på frost.
Karamellen kan ikke fryse helt, men lad den stå nogle timer (eller natten over) til den har sat sig.

Cheesecakemousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk flødeost, flormelis, vanilje og citronskal. Citronsaften varmes ved lav varme i en kasserolle. Tag det af varmen, rør husblas ud heri og lad det køle af. Rør det herefter i flødeostmassen.
Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen.
Fyld moussen i en rund silikoneform . Find indlægget med havtorncurd og saltkaramel frem fra fryseren, befri det fra formen og tryk det ned i midten af cheesecakemoussen.
Sæt på frost natten over.

Dagen efter trykkes moussen ud af formen og placeres på midten af græskarkagen. Pynt rundt om moussen med spiselige blomster, ananaskirsebær og guldflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt torsk med kål og sauce blanquette