Shakshuka

Stegt torsk med kål og sauce blanquette

Stegt torsk med romanesco, grønkål, ristede hasselnødder og ramsløgskapers – serveret med sauce blanquette.

Ingredienser
2 pers.

300 g. Torsk
150 g. Romanesco
50 g. Grønkål
15 g. Hasselnødder
1 spsk. Ramsløgskapers
Brøndkarse

Olie og smør til tilberedning af kål og torsk

Sauce blanquette:
2 Æggeblommer
1 spsk. Creme fraiche 38%
125 g. Smør
125 ml. Hønsefond (kan erstattes med fiskefond)
Citronsaft, ca. 1 tsk.
Salt og peber

Fremgangsmåde
Hasselnødder kommes på en tør pande og ristes ved middelhøj varme til de er gyldne. Lad dem herefter køle af på et stykke bagepapir.

Kål:
Pluk grønkål i mindre stykker og skær romanesco ud i små buketter.
Kom 1/2 vand og 1/2 smør i en lille gryde, samt en spsk. salt, og lad det varme op til lige under kogepunktet. Blend det sammen med en stavblender. Romanesco kommes heri og tilberedes ca. 3 minutter -afhængigt af størrelse.
Lad det dryppe af på køkkenrulle inden servering. Drys med salt.
Grønkål kommes på en varm pande med olie og smør og sauteres et kort øjeblik til det er mørt. Krydres med salt og peber. Dryppes ligeledes af på køkkenrulle inden servering.

Sauce blanquette:
Kom smør og hønsefond i en kasserolle og varm det op. Kom æg, creme fraiche og citron i en høj beholder og blend det sammen med en stavblender. Tilsæt den varme smeltede smør med hønsefond i en tynd stråle, imens der fortsat blendes. Smag til med salt, peber og evt. mere citron. Lunes op ved svag varme inden servering og skummes op med stavblender.

Torsk:
Drys din torsk med salt og lad den ligge ca. 10-15 minutter inden du steget den.
Kom olie på en brandvarm pande og læg dine stykker af torsk herpå. Torsken skal have ca. 3 minutter på hver side – afhængigt af tykkelse. Når du vender torsken, skrues der ned for temperaturen og smør tilføjes. Dryp torsken af inden servering.
Imens torsken steger tilbedredes de to slags kål og saucen lunes.

Anret, som vist på billedet med de to slags kål i den ene side af tallerkenen. Læg brøndkarse mellem kålen og top med ramsløgskapers og ristede hasselnødder. På den anden side lægges torsken og her imellem hældes saucen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shakshuka