Hindbærcheesecake med ganache
En lækker, lyserød hindbærcheesecake med hindbærganache og sprød kiksebund med mandler.
Ingredienser
Bund:
150 g. Digestive
50 g. Mandler
100 g. Smør
Hindbær/flødeostcreme:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
3 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
200 g. Hindbær
2 spsk. Sukker
Saft og skal fra 1/2 økologisk citron
Hindbærganache:
100 g. Hvid chokolade
30 g. Hindbærpuré (kogte, moste hindbær uden kerner)
30 ml. Fløde
Pynt:
Friske hindbær
Spiselige roser
Citronmelisse/mynte
Derudover:
Springform 20 cm.
Kageplast
Fremgangsmåde
Bund:
Blend kiks og mandler i en minihakker. Imens smeltes smør ved lav varme.
Kiks og mandler blandes med smeltet smør og røres sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform, og beklæd den med kageplast.
Fordel herefter kiksemassen, og tryk det evt. fast med et glas. Sæt på køl.
Hindbær/flødeostcreme:
Hindbær, sukker, citronsaft og skal fra citron koges op til hindbærene er møre. Imens udblødes husblas i koldt vand.
Når hindbærene er møre presses der puré gennem en sigte, så kernerne sorteres fra, og husblas røres ud heri. Lad det køle af, så det ikke skiller når det vendes med fløde.
Imens piskes flødeost, vaniljekorn og flormelis sammen. I en anden skål piskes en let flødeskum.
Kom en lille smule af den letpiskede flødeskum i den afkølede hindbærpuré, og vend det forsigtigt sammen.
Lidt af gangen vendes mere fløde og hindbærpuré sammen. Herefter vendes hindbærfløden med flødeostcremen.
Hindbær flødeostcremen hældes over kiksebunden og sættes på køl til det har sat sig.
Hindbærganache:
Hak hvid chokolade fint og kom det i en skål med fløde over vandbad (pas på det ikke bliver for varmt). Rør i midten af skålen med en dejskraber til chokoladen er helt smeltet. Vend det sammen med hindbærpuréen og hæld det over cheesecaken. Sæt på køl i mindst 30 min.
Når kagen har sat sig befries den fra springform og kageplast. Pynt kagen med friske hindbær, spislige roser og citronmelisse.
Ingen kommentarer endnu