Tærteskal med rejer, ærter og citronmayo

Eggs Benedict

Min version af morgenmadsklassikeren Eggs Benedict på surdejsbrød.

Ingredienser
4 stk.

4 Stykker surdejsbrød
4 Æg
4 Stykker god skinke
180 g. Spinat
1 Skalotteløg
1 spsk. Smør
1 spsk. Rapsolie
Purløg
Karse

Hollandaise sauce:
2 Æggeblommer
175 g. Smør
2 spsk. Vand
1 1/2 spsk. Citronsaft
1/3 tsk. Salt
1/4 tsk. Hvid peber

Derudover:
1/3 dl. Eddike til pocheringsvandet

Fremgangsmåde
Rist surdejsbrød.
Imens finthakkes skalotteløg. Steg det i smør og olie ved middelhøj varme, uden det tager farve. Tilsæt spinat og sauter det på panden med skalotteløgene.
Fyld en gryde med vand, tilsæt eddike og lad det nå lige under kogepunktet. Kør et piskeris i cirkler i vandet, så det danner en lille vivl, og kom et æg heri (slå det gerne ud i et glas inden).
Pocher ægget i ca. 3 min. Kom det pocherede æg på noget papir, så det kan dryppe af.
Imens lægges spinaten på det ristede surdejbrød, og ovenpå lægges en skive skinke. Kom det pocherede æg på og hæld hollandaise ud over. Top med lidt finthakket purløg og karse.

Hollandaise sauce:
Kom smør i en kasserolle og smelt det ved lav varme. Når smørret er smeltet hældes det klarede smør forsigtigt fra vallen, og gemmes til saucen skal laves.
Vand, citronsaft og hvid peber reduceres til halvdelen, og afkøles let. Det hældes i en skål, som placeres i et vandbad.
Essensen legeres med æggeblommer til en cremet konsistens. Smørret tilsættes lidt efter lidt under piskning, imens saucen tykner. Smag til med citron, salt og hvid peber. Hvis saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt vand og piske det i saucen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærteskal med rejer, ærter og citronmayo