Pasta med bacon og friske ærter

Koldskålskage med rabarberkompot og jordbærmousse


Den lækreste sommerkage med kammerjunkebund, koldskålsmousse, rabarberkompot og jordbærmousse.

Ingredienser
Kammerjunkebund:
200 g. Kammerjunker
75 g. Smør

Rabarberkompot:
300 g. Rabarber
30 g. Sukker
2 spsk. Citronsaft
1 Tom vaniljestang
1/2 Blad husblas

Koldsålsmousse:
2 dl. Kærnemælk
2 dl. Fløde
100 g. Sukker
1 Vaniljestang
Saft og skal fra 3/4 citron
4 Blade husblas

Jordbærmousse:
350 g. Jordbær
125 g. Sukker
3 dl. Fløde
Saft fra 1/2 citron
3 Blade husblas

Pynt:
Friske jordbær
Spiselige hornvioler

Fremgangsmåde
Kammerjunkebund:
Blend kammerjunker i en minihakker. Imens smeltes smør ved lav varme.
Kammerjunker blandes med smeltede smør, og røres godt sammen til en ensartet masse.
Kom det i en silikoneform på 18 cm. og tryk det sammen med et glas. Sæt på køl.

Rabarberkompot:
Udblød husblas i koldt vand.
Rens rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en kasserolle med vand, sukker, citronsaft og en tom vaniljestang.
Lad det koge sammen til en kompot ved middel varme og rør herefter husblas ud heri.
Kom dem på kammerjunkebunden og sæt på frost.

Koldskålsmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog sukker, citronsaft- og skal og vaniljekorn op. Tag det af varmen og smelt husblas heri.
Vend det sammen med kærnemælk.
Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med kærnemælksmassen.
Tryk det frosne indlæg med kammerjunkebund og rabarberkompot ud af formen og placer der i midten af en silikoneform på 20 cm. og hæld koldskålsmoussen herover. Sæt kagen på frost natten over.

Jordbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog jordbær, citronsaft og sukker op til jordbærene er helt møre. Pres saften ud gennem en sigte og smelt husblas heri.
Pisk fløden til en let skum og vend den med det afkølede jordbærsaft.
Hæld jordbærmoussen i en boblekrans og sæt på frost natten over.

Dagen efter tages koldskålskagen ud af formen og placeres på et fad. Boblekransen med jordbærmoussen lægges på midten af koldskålskagen. Lad den stå og tø op i køleskabet i nogle timer.
Pynt herefeter med friske jordbær og hornvioler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med bacon og friske ærter