Rimmet laks med ørredrogn, ponzumayo og pak choi

Hønsesalat med syltede bøgehatte og sprødt kyllingeskind

Ingredienser
2 l. Grøntsagsfond
650 g. Kylling (bryst og overlår)

1 dl. Creme fraiche 38%
1 spsk. Grovsnnep (sennepskorn)
1 Banan skalotteløg
1/2 Æble
Salt og peber

1 1/2 dl. Mayo:
1 Æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Rapsolie
Salt og peber

Syltede bøgehatte:
En lille bakke bøgehatte
1 dl. Sukker
1 dl. Vand
1 dl. Eddike

Sprødt kyllingeskind
Æble til pynt
Urter (Jeg har brugt brøndkarse og radisespirer)

Fremgangsmåde
Kog sukker, eddike og vand op til sukkeret er smeltet – og hæld det over bøgehattene. Sæt på køl- helst natten over.

Fjern først forsigtigt skindet af bryst og overlår. Læg det på en bageplade med bagepapir, og læg et stykke bagepapir ovenpå skindet. Læg noget tungt, feks. et ildfast fad på, så det lægger i pres. Bag i ovn ved 200 grader i 15-20 min.
Lad det herefter køle af.

Kog kyllingebryster og lår i grøntsagsfond, og lad det simre i ca. 20 minutter, eller til kødet er mørt. Skær det i mundrette stykker, læg det i en skål og hæld lidt af kogelagen over, så kødet ikke bliver tørt.

Æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen til en cremet konsistens.
Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Smag til.

Hak skalotteløg fint og æbler i små tern. Vend det sammen med mayo, creme fraiche, grov sennep og kylling til en lækker hønsesalat. Smag til med salt og peber.

Top hønsesalaten med syltede bøgehatte, æble, sprødt kyllingeskind og urter.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rimmet laks med ørredrogn, ponzumayo og pak choi