Kage med hindbær og lakrids

Kage med bund af mandler og havrekiks, lakridsmousse, hindbærganache og hindbærmousse.
Ingredienser
Havrebund med mandler:
200 g. Havrekiks
50 g. Mandler
120 g. Smør
Lakridsmousse:
1 spsk. Rå lakridspulver
Saft fra ½ citron
50 g. Sukker
1,50 dl. Fløde
0,75 dl. Yoghurt
2 Blade husblas
Hindbærganache:
175 g. Hindbær
200 g. Hvid chokolade
0,5 dl. Fløde
Hindbærmousse:
300 g. Hindbær
Saft fra 1 citron
3 ½ Blade husblas
100 g. Sukker
1 Tom vaniljestang
2 dl. Fløde
1 dl. Neutral yoghurt
Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Hindbær
Guldstøv
Spiselige blomster
Derudover:
Silikoneform 18 cm.
Silikoneform 20 cm.
Fremgangsmåde
Havrebund med mandler:
Blend kiksene og mandler i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks og mandler blandes det smeltede smør, og røres godt sammen til en ensartet masse.
Tryk kikse/nøddemassen ud i en silikoneform på 18 cm, og tyk bunden flad med et glas. Sæt på køl.
Lakridsmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog 0,50 dl. fløde, lakridspulver, citronsaft og sukker op.
Smelt husblas heri. Lad det køle ned.
Imens piskes en let flødeskum, som vendes med yoghurt og den afkølede lakridsmasse.
Lakridsmoussen hældes på kikse/nøddebunden, og sættes på køl nogle timer til moussen har sat sig.
Hindbærganache:
Kog hindbær op i en gryde og pres saften gennem en si. Smid kernerne ud og sæt saften til side, og lad den køle af.
Hvid chokolade smeltes over vandbad og fløde varmes op til kogepunktet i en anden gryde.
Hæld den varme fløde over den smeltede hvide chokolade, imens du rører i midten af skålen med en dejskraber til den samler sig til en blank masse. Hæld hindbærsaften i og rør videre til du har en ensartet masse.
Hæld hindbærganachen over lakridsmoussen og sæt på frost. Når den er frossen tages den ud af formen og placeres i midten af en silikoneform på 20 cm.
Hindbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog hindbær, sukker, citronsaft og vaniljestang. Kom det i en si og tryk saft gennem, så kerner bliver sorteret fra. Sæt saften tilbage på blusset og smelt husblas heri. Lad det køle ned.
Imens piskes en let flødeskum, som vendes med den afkølede hindbærsaft og yoghurt.
Hæld hindbærmoussen over bunden med lakridsmousse og hindbærganache, og sæt på frost – gerne natten over.
Pynt kagen med krystalliseret hvid chokolade, halve hindbær, guldstøv og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu