Croque Madame
Croque madame er en klassisk fransk toast med spejlæg, som jeg for nogle år siden blev introduceret for, da min kæreste og jeg besøgte en virkelig lækker brunch café i Berlin. Den har siden været en af vores morgenmadsfavoritter, men kan også sagtens spises som frokost. Toasten laves også uden spejlæg, og hedder så croque monsieur. Begge dele er det perfekte tømmermændsmåltid.
Ingredienser
2 pers.
4 Skiver surdejsbrød
4 Skiver god kogt skinke
100 g. Revet ost (Gruyere eller emmentaler)
90 g. Creme fraiche 38%
1 spsk. Dijonsennep
2 Æg
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning (ca. 25 g.)
Evt. frisk timian
Fremgangsmåde
Brødskiverne steges gyldne og sprøde i smør på en pande.
Ost rives fint og røres sammen med creme fraiche, dijonsennep, salt og friskkværnet peber. Fordel ostemassen på de fire brødskiver og læg skinke på to af skiverne. De to resterende brødskiver lægges ovenpå dem med skinke.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til osten er gylden.
Imens steges to spejlæg på panden. Spejlæggene placeres på dine færdigbagte croque madame. Drys evt. med lidt frisk timian.
Ingen kommentarer endnu