Mandelkage med kaffecreme og friske bær
I anledningen af min 25 års fødselsdag lavede jeg denne lækre svampede mandelkage med blød kaffecreme og en masse friske bær. Den er super nem at lave, smager skønt og ser smuk ud – hvad mere kan man ønske?
Ingredienser
Mandelkage:
140 g. Sukker
120 g. Blødt smør
3 Æg
70 g. Hvedemel
60 g. Mandelmel
½ tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
En knivspids salt
Kaffecreme:
200 g. Mascarpone
2 dl. Fløde
120 g. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Instant espresso
Pynt:
Friske bær
Spiselige blomster
Derudover:
Springform 20 cm.
Sprøjtepose
Stjernetylle
Fremgangsmåde
Mandelkage:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg pisk videre. Bland mel, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen og sigt det i lidt ad gangen. Til sidst vendes mandelmel i. Læg et stykke bagepapir i bunden af din springform, smør formen og bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 grader. Lad den køle af.
Kaffecreme:
Pisk alle ingredienser sammen til en blød, cremet masse. Pas på, at du ikke pisker den for meget. Den skal nok sætte sig når det kommer på køl.
Når kagen er kølet af og cremen har sat sig, fyldes cremen på spørjtepose med tylle. Sprøjt dutter af cremen på toppen af kagen og pynt den med de bær du kan lide.
Den er absurd flot! Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan mit forsøg på at gå dig i bedene ville se ud 😮