Salat med hindbær, feta og pinjekerner

Mandelkage med kaffecreme og friske bær

I anledningen af min 25 års fødselsdag lavede jeg denne lækre svampede mandelkage med blød kaffecreme og en masse friske bær. Den er super nem at lave, smager skønt og ser smuk ud – hvad mere kan man ønske?


Ingredienser

Mandelkage:
140 g. Sukker
120 g. Blødt smør
3 Æg
70 g. Hvedemel
60 g. Mandelmel
½ tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
En knivspids salt

Kaffecreme:
200 g. Mascarpone
2 dl. Fløde
120 g. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Instant espresso

Pynt:
Friske bær
Spiselige blomster

Derudover:
Springform 20 cm.
Sprøjtepose
Stjernetylle

Fremgangsmåde

Mandelkage:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg pisk videre. Bland mel, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen og sigt det i lidt ad gangen. Til sidst vendes mandelmel i. Læg et stykke bagepapir i bunden af din springform, smør formen og bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 grader. Lad den køle af.

Kaffecreme:
Pisk alle ingredienser sammen til en blød, cremet masse. Pas på, at du ikke pisker den for meget. Den skal nok sætte sig når det kommer på køl.

Når kagen er kølet af og cremen har sat sig, fyldes cremen på spørjtepose med tylle. Sprøjt dutter af cremen på toppen af kagen og pynt den med de bær du kan lide.

6 kommentarer

  • Den er absurd flot! Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan mit forsøg på at gå dig i bedene ville se ud 😮

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Hvor er du sød! Tusind tak for det. Den er altså super nem at lave, så jeg synes, at du skal gøre et forsøg ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    I cremen, pisker du selve kaffepulveret sammen eller opløser du det først?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Kære Michelle
    Kan kagen tåle at komme på køl inden servering? Meget flot kage!!!🙏

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Tusind tak 🙂
      Ja, det kan den godt. Jeg vil dog tage den ud ca. 1 time før den skal spises, så den kan nå at temperere

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med hindbær, feta og pinjekerner