Stegt blomkål med friterede kapers

Chokolade pavlova med jordbærcoulis

Som jeg tidligere har fortalt er pavlova min absolutte yndlingskage. Den smager bare af sommer og gode minder!
Jeg har gennem årene lavet en del forskellige versioner af pavlova, men aldrig med chokolade, så det måtte jeg selvfølgelig kaste mig ud i – og det blev den bestemt ikke dårligere af. En kombi af chokolade, jordbær og fløde går man bare aldrig galt i byen med!

Ingredienser

Chokolademarengs
:
5 Æggehvider (ca. 160 g.)
250 g. Sukker
1 tsk. Eddike
1 tsk. Marizena
Et nip salt
1 spsk. Kakaopulver
130 g. Mørk chokolade

Skum:
3 dl. Fløde
1/2 tsk. Vaniljesukker

Jordbærcoulis
:
130 g. Jordbær
1 1/2 spsk. Sukker
1 spsk. Citronsaft

Pynt:
Smeltet chokolade
Friske bær

Fremgangsmåde

Chokolademarengs:
Smelt chokolade og lad det køle af. Imens piskes æggehvider og salt luftigt og skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til en sej marengs. Tilsæt eddike og pisk det ind i massen. Sigt kakaopulver og marizena i og vend det forsigtigt rundt i massen.
Til sidst tilsættes smeltet chokolade og vendes ligeledes forsigtig i.
Læg din chokolademarengs i midten på et stykke bagepapir og bag i ovn ved 120 grader i ca. 1 time og 45 min.
Sluk ovnen og lad kagen stå deri og køle af.

Jordbærcoulis:
Kog alle ingredienser op i en lille gryde til jordbærene er møre. Blend kort med stavblender så der ikke er klumper. Put på flaske eller sprøjtepose og sæt på køl til det skal bruges.

Skum:
Pisk fløde og vaniljesukker til en blød og lækker skum.

Pynt:
Smelt lidt chokolade og fyld på sprøjtepose. Skyl dine friske bær.

Når din marengs  er kølet helt af kan kagen samles. Ovenpå din chokolademarengs fordeles flødeskum. Herefter kører du jordbærcoulis ud i en snirkel over hele kagen, inde fra midten og ud.
Fordel friske bær over hele kagen og sprøjt den smeltede chokolade ud over bærene.
Server med det samme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt blomkål med friterede kapers