Små nøddebunde med blåbærskum
En lækker lille dessertkage med små sprøde nøddebunde, blød blåbærskum og friske blåbær og brombær.
Ingredienser
6 stk.
Nøddebunde
:
115 g. Æggehvider
115 g. Sukker
200 g. Nødder (Jeg har brugt mandler og hasselnødder)
Blåbærskum
:
3 dl. Fløde
2 spsk. Flormelis
4 spsk. Blåbærstøv
Derudover:
Blåbær
Brombær
Spiselige blomster
Sølvflager
Fremgangsmåde
Nøddebunde:
Pisk æggehvider lyse og luftige. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre til du har en sej marengs.
Nødder blendes fint i en minihakker og vendes forsigtigt sammen med marengsmassen.
Tegn 12 små cirkler efter et glas eller en lille skål på et stykke bagepapir og fordel nøddemarengs herpå.
Bag i ovn ved 100 grader i ca. 1 1/2 time. Sluk ovnen og lad dem køle helt af heri.
Blåbærskum:
Pisk fløden til en let skum. Sigt flormelis og blåbærstøv i og pisk lidt mere så du har en blød og lækker skum.
Fyld på sprøjtepose med rundt tylle.
Når bundene er kølet af sprøjtes dutter af blåbærskum langs kanten på 6 af bundene. I midten lægges blåbær. På de resterende 6 bunde sprøjtes dutter af blåbærskum på hele bunden og lægges ovenpå den nederste bund.
Pynt med friske blåbær, brombær, spiselige blomster og lidt sløvflager.
Ingen kommentarer endnu