Skildpaddekage

Små nøddebunde med blåbærskum

En lækker lille dessertkage med små sprøde nøddebunde, blød blåbærskum og friske blåbær og brombær.


Ingredienser
6 stk.

Nøddebunde
:
115 g. Æggehvider
115 g. Sukker
200 g. Nødder (Jeg har brugt mandler og hasselnødder)

Blåbærskum
:
3 dl. Fløde
2 spsk. Flormelis
4 spsk. Blåbærstøv

Derudover:
Blåbær
Brombær
Spiselige blomster
Sølvflager

Fremgangsmåde

Nøddebunde:
Pisk æggehvider lyse og luftige. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre til du har en sej marengs.
Nødder blendes fint i en minihakker og vendes forsigtigt sammen med marengsmassen.
Tegn 12 små cirkler efter et glas eller en lille skål på et stykke bagepapir og fordel nøddemarengs herpå.
Bag i ovn ved 100 grader i ca. 1 1/2 time. Sluk ovnen og lad dem køle helt af heri.

Blåbærskum:
Pisk fløden til en let skum. Sigt flormelis og blåbærstøv i og pisk lidt mere så du har en blød og lækker skum.
Fyld på sprøjtepose med rundt tylle.

Når bundene er kølet af sprøjtes dutter af blåbærskum langs kanten på 6 af bundene. I midten lægges blåbær. På de resterende 6 bunde sprøjtes dutter af blåbærskum på hele bunden og lægges ovenpå den nederste bund.
Pynt med friske blåbær, brombær, spiselige blomster og lidt sløvflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skildpaddekage