Citronmuffins med birkes, lemoncurd og frosting

Butterdejespakker med tomat, feta og basilikum

Jeg har tidligere lavet butterdejspakker med spinat og feta, hvilket fungerer super godt som en eftermiddagsnack når man kommer småsulten hjem fra arbejde – og så er de perfekte til madpakken. Denne gang ville jeg prøve med noget andet fyld, og valget endte på tomater, hvilket blev mindst lige så godt.


Ingredienser
6 stk.

6 Butterdejsplader
1 Lille løg
1 Fed hvidløg
5 Tomater (uden kernehus)
1 Tsk. Timian
1 Tsk. Oregano
½ Tsk. chiliflager
1 Håndfuld frisk basilikum
200 g. Feta (salattern)
Salt og friskkværnet peber

skær

Derudover:
Æg til pensling
Sesamfrø
Mel


Fremgangsmåde

Drys mel ud på bordet og lad butterdejspladerne tø op herpå. det tager ca. 20 minutter.

Imens butterdejspladerne tør op laves tomatblandingen.
Hak løg fint og pres hvidløg. Steg det i smør på en varm pande.
Fjern kernehuset fra alle tomater og skær dem i tern. Når løgene er klare tilføjes tomaterne på panden. Tilsæt timian, oregano, chiliflager og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hak basilikum fint og vend det i tomatblandingen.

De optøede butterdejsplader skæres skråt 6 gange i hver side, så der er plads til fyld i midten.
Læg ca. 2 spsk. tomatblanding på hver butterdejsplade og smuldrer feta ovenpå. Pensel alle kanterne med æg, fold dejen ind over tomat/feta i begge ender, så den er lukket godt til, og flet herefter de lange stimler skiftevis ind over hinanden, så du laver en fletning.

Pisk let et æg sammen og pensel buttedejspakkerne. Drys til sidst med sesamfrø.

Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til de er gyldne. Hold øje med dem undervejs.

2 kommentarer

  • Amalie Thomsen

    Nok lidt et dumt spørgsmål, men er ikke helt med på hvordan du skære dem? 😂😂Kan du forklare det på en anden måde. 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Det var egentlig også lidt svært at forklare, så det kan jeg godt forstå 😀
      Når butterdejspladen ligger på bordet skal du forestille dig, at der skal være plads til fyld i en lang stribe i midten, så her må du ikke skære.
      Skær herefter 6 skrå striber i hver side. Enderne foldes først ind over fyldet i begge ender. Hefter bruger du strimlerne af dej i hver side, som skiftevis foldes ind over hinanden.
      Håber det giver mening! Ellers ved jeg der findes videoer på youtube, der kan hjælpe dig på vej 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronmuffins med birkes, lemoncurd og frosting