Huevos rancheros

Butterdejspakker med spinat, feta og persille

Jeg lavede for nyligt disse butterdejspakker med spinat og feta, da jeg manglede en lille eftermiddagssnack, som man kan spise når man kommer hjem fra skole eller arbejde. De er også gode at have med i skole, som mellemmåltid, hvor man vil stille den lille sult inden eller efter frokost. De er nemme at lave, og man kan variere fyldet efter smag.
Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver dem!

Ingredienser
14 stk.

7 Butterdejsplader
1 Løg
2 Fed hvidløg
250 g. Friske spinatblade
170 g. Feta (Salattern)
1/2 tsk. Timian
1/2 tsk. Oregano
En håndfuld bredbladet persille
Salt og peber

1 Æg til pensling
En smule sesamfrø til at drysse på

Fremgangsmåde

Drys mel udover bordet og lad butterdejspladerne tø op herpå. det tager ca. 20 minutter.

Imens butterdejspladerne tør op, laves spinatblandingen.
Hak løg og hvidløg, og kom på en varm pande med olivenolie. Når løgene er klare, kommes spinatblandende på lidt ad gangen. Tilføj timian og oregano, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hak den bredblade persille, og vend det i den færdige spinatblanding.

Del de optøede butterdejsplader på midten, så du har to kvadrater i samme størrelse. Rul dem en lille smule ud med en kagerulle. Læg 1 spsk. spinatblanding i midten af hver kvadrat og smulder feta udover.

Fold hvert hjørne af butterdejspladen ind på midten. Luk alle åbningerne godt sammen. Hvis de ikke er lukket ordentligt, vil de åbne sig under bagningen.

Pisk let et æg sammen og pensel buttedejspakkerne. Drys til sidst med sesamfrø.

Bag i ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med dem undervejs, da det kan variere fra ovn til ovn.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huevos rancheros