Pandekager med pankopaneret kylling, avocado og rød spidskål


Krydret kage med creme cheese frosting og frisk æble

Jeg fik for nyligt lyst til at lave en lækker krydret kage, og syntes, at det var oplagt at lave noget med skønne efterårsæbler – og det endte ud med denne krydrede kage med creme cheese frosting og frisk æble, som spiller fantastisk sammen. Den var egentlig tiltænkt som en efterårskage, men jeg synes også, at smagene kan gå på kagebordet til en af jules mange fester.

Ingredienser
3 æg
100 g.Sukker
100 g.Brun farin
150 g.Blødt smør
150 g.Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Kardemomme
½ tsk. Salt
4 Æbler (2 til kagen og 2 til pynt)

Creme cheese frosting
200 g. Flødeost
100 g. Blødt smør
150 g. Flormelis
Skal og saft fra ½ øko citron
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Pisk smør, brun farin og sukker sammen og rør herefter æg i.
I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, kardemomme og salt.
Den tørre blanding røres sammen med blandingen af smør, sukker og æg.
Riv et æble og bland det i massen.

Hæld din kagedej i en smurt springform på 20 cm. (diameter).
Bag i ovnen ved 175 grader i 30-45 min. afhængigt af ovn.

Lad kagen køle helt af inden du påfører frostingen. Jeg brugt en sprøjtepose med rundt tyl for at få et flottere finish, men man kan også bare smøre det på.
Skær 1-2 æbler i helt tynde både eller riv dem på mandolinjern, og læg dem på kagen, så de danner en ‘blomst’.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med pankopaneret kylling, avocado og rød spidskål