Salat med mango og hindbær i citrondressing

Asiatisk oksetatar med wasabimayo og syltede bøgehatte


Asiatisk oksetatar med sesam og forårsløg, som er vendt i en marinade af soya, østerssauce, sriracha og lime. Ovenpå er en wasabimayo, syltede bøgehatte, friteret rispapir og finthakket pak choi.

Ingredienser
(til 2 hovedretter eller 4 foretter)

300 g. Okseinderlår
1 Pakchoi
1 Forårsløg
1 spsk. Sesamfrø
1 spsk. Sorte sesamfrø
Salt og friskkværnet peber

1 Stykke Rispapir

Marinade:
3 spsk. Soya
1 spsk. Østerssauce
1 tsk. Sriracha
Skal fra 1/2 Lime

Wasabimayo:
1 Æggeblomme
1 tsk. Hvidvinseddike
3 tsk. Wasabipasta (Tilføj mere eller mindre, alt efter hvor kraftig du ønsker den)
1/2 tsk. Dijonsennep
Rapsolie (ca. 1,5 dl.)
Salt

Syltede bøgehatte:
1/2 Lille bakke bøgehatte
1 dl. Sukker
1 dl. Vand
1 dl. Eddike

Derudover:
1/4 Flaske rapsolie til at fritere rispapir i

Fremgangsmåde
Syltede bøgehatte:
Kog sukker, eddike og vand op til sukkeret er smeltet – og hæld det over bøgehattene. Sæt på køl- helst natten over.

Wasabimayo:
Æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen til en cremet konsistens.
Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Smag til med wasabi og pisk det i mayoen.

Friteret rispapir:
Varm olie op til ca. 180 grader. Kom rispapiret i. Det puffer op med det samme og tages hefter op og lægges på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.

Tatar:
Skær okseinderlår i små stykker (brunoise). Hak forårsløg fint og kom det i tataren sammen med de to slags sesamfrø og marinaden. Rør det sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret tataren på 2 tallerkner. Lav dutter af wasabimayo rundt omkring. Kom syltede bøgehatte og stykker af friteret rispapir på. Hak pak choi fint og kom det på toppen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med mango og hindbær i citrondressing