Popcorn med saltkaramel

Marzarinkage med rabarber og mousse

Den fineste foråskage med mazarinbund med rabarber, rabarbermousse, friske jordbær og bellis.

Ingredienser
Mazarinkage med rabarber:
150 g. Rabarber
100 g. Marcipan
125 g. Smør
125 g. Sukker
70 g. Mel
30 g. Mandler
½ tsk. Vaniljesukker
¼ tsk. Bagepulver
2 Æg
Et nip salt

Rabarbermousse:
200 g. Rabarber
1 ½ spsk. Citronsaft
1 Blad husblas
70 g. Sukker
1,5 dl. Fløde

Pynt:
Friske jordbær
Bellis

Derudover:
Springform 20 cm.
Indsatsform 18,5 cm

Fremgangsmåde
Mazarinkage med rabarber:
Skær rabarber ud i mundrette stykker. 
Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Riv marcipan på et rivejern og tilsæt det.
Tilsæt et æg ad gangen imens du pisker. 
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og sat sammen og sigt det i massen. 
Hak mandler og vend det i dejen. 
Beklæd en springform med bagepapir. Hæld halvdelen af dejen i, fordel halvdelen af rabarberne herpå og gentag. 
Bag ved 175 grader i ca. 30 min. Lad kagen køle af.

Rabarbermousse:
Udblød husblas i koldt vand.
 Kog rabarber, sukker og citronsaft op.
Kom det i en si og tryk saften gennem. Sæt saften tilbage på blusset og smelt husblas heri.
Lad det køle ned. Imens piskes en let flødeskum, som vendes sammen med rabarbersaften når det er kølet ned.
 Fyld i formen og sæt på frost – helst natten over.

Tryk rabarbermoussen ud af formen og læg den ovenpå marazrinkagen. Lad den tø op i køleskabet. Pynt herefter med små (kvarte) stykker jordbær og bellis rundt om moussen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Popcorn med saltkaramel