Hvid chokoladekage med citron og påskeæg
Årtes påskekage – en blondie (hvid chokoladekage) med citron og påskeæg med marcipan og chokolade.
Ingredienser
200 g. Hvid chokolade
200 g. Smør
200 g. Sukker
150 g. Hvedemel
3 Æg
1 tsk. Vaniljesukker
Skal fra 2 øko citroner
Saft fra 1 citron
Et nip salt
1 1/2 Pose marcipanæg
1/2 Pose chokoladeæg
Derudover:
Springform 20 cm.
Fremgangsmåde
Smelt smør ved lav varme i en gryde. Når smørret er smeltet, tages det af varmen og finthakket chokolade smeltes heri. Lad det køle af.
Imens piskes æg og sukker luftigt i en skål.
Bland mel, vaniljesukker og salt sammen, og sigt det i æggemassen lidt ad gangen, imens der fortsat piskes.
Herefter tilsættes smør og chokolade i en tynd stråle, imens der piskes. Til sidst piskes citronskal og saft ind i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og hæld dejen heri. Fordel marcipanæg og chokoladeæg rundt omkring på kagen (hak evt. nogle af marcipanæggene) – og gem lidt til at toppe med efter bagning.
Bag ved 180 grader i 35-40 min. Kagen skal være lidt ubagt i midten, men ikke rå.
Ingen kommentarer endnu