Blinis med stenbidderrogn

Blåbærtærte med saltkaramel g vaniljecreme

En skøn forårstærte med kakaomørdej, saltkaramel, vaniljecreme, blåbær og spiselige blomster.

Ingredienser

Kakaomørdej:
300 g. Mel
65 g. Flormelis
35 g. Kakao
150 g. Smør
1 Stort æg
Et nip salt

Saltkaramel:
115 g. Sukker
1 dl. Fløde
35 g. Smør
Flagesalt efter smag

Vaniljecreme:
3 Æggeblommer
1 Vaniljestang
50 g. Sukker
2,5 dl. Sødmælk
1,5 spsk. Marizena
1 dl. Fløde

250 g. Blåbær
Hornvioler

Derudover:
Aflang tærteform

Fremgangsmåde
Mel, salt, kakaopulver og flormelis blandes sammen. Tilsæt små stykker koldt smør og bland det godt sammen.
Dejen samles med æg. Den skal ikke æltes, så bliver den sej. Lad dejen hvile på køl i mindst 1 time.
Herefter rulles dejen ud, lægges over tærteformen, skæres til og trykkes godt op af formen. Prik små huller i bunden af tærten med en gaffel.
Klip bagepapir til, så det passer til tærteformen og fyld tørrede bønner, linser eller lignende i.
Bag ved 180 grader i ca. 10 min. Fjern så bagepapir og bønner/linser og bag yderligere 5-10 min. til de er gyldne. Lad den køle af og befri tærten fra formen.

Saltkaramel:
Smelt sukker ved middelhøj varme i en kasserolle. Når sukkeret er smeltet og gyldent, tilføjes små stykker af smør. Lad det smelte helt. Hæld nu fløde i og lad saucen koge op. Smag til med flagesalt. Hæld det på glas og sæt på køl.

Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas det ud i 1 tsk. sukker.
Kom det i en kasserolle med den tomme vaniljestang og sødmælk, og varm det op.
I en anden skål piskes æggeblommer, sukker og marizena sammen. 
Når det er pisket sammen hældes den varme sødmælk med vanilje ned i æggemassen og kommes herefter tilbage i kasserollen, imens der piskes konstant til cremen tykner.
 Lad den boble et øjeblik, så den er kogt ordentlig igennem.
Kom det i en skål og dæk det til med film (helt ned til cremen) og sæt det på køl til den er fast og kold.
Inden servering piskes flødeskummen til en let skum. Start med at vende to spiseskeer sammen med vaniljecremen og vend herefter det restende flødeskum i.

Den færdige tærte fyldes med salatkaramel og sættes på køl en halv til en hel time. Herefter kommes vaniljecremen på og tærten dækkes med blå og hornvioler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blinis med stenbidderrogn