Fastelavnsboller med chokolade, remonce og vaniljecreme
Klassiske gammeldags fastelavnsboller med mørk chokolade, remonce og vaniljecreme med tørrede rosenblade.
Ingredienser
12 stk.
Bolledej:
25 g. Gær
400 g. Hvedemel
1 Æg
150 g. Smør
50 g. Sukker
1,5 dl. Sødmælk
1 tsk. Salt
½ tsk. Vaniljesukker
En knivspids kardemomme
+ Æg til pensling
Remonce:
75 g. Smør
75 g. Marcipan
75 g. Sukker
Vaniljecreme:
3 Æggeblommer
1 Vaniljestang
50 g. Sukker
2,5 dl. Sødmælk
1,5 spsk. Maizena
Derudover:
80 g. Mørke chokoladeknapper
Pynt:
Tørrede rosenblade
Guldflager
Fremgangsmåde
Smelt smør ved lav temperatur i en lille gryde og kom herefter mælk i. Smuldr gær heri og rør det ud.
Bland sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og mel sammen – og tilsæt det. Kom derefter æg i og ælt det godt sammen til en ensartet, blank dej.
Lad dejen hæve 45 minutter under et viskestykke.
Herefter rulles dejen ud i en stor firkant og skæres ud i mindre 12 firkanter. Kom først en stor skefuld vaniljecreme på, herefter remonce og top med chokoladeknapper.
Fold bollen godt sammen og læg dem på en bageplade med et viskestykke over, og lad dem hæve ydereligere 30 minutter.
Pensel bollerne med pisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
Remonce:
Bland alle ingredienser sammen til en ensartet masse.
Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas det ud i 1 tsk. sukker.
Kom det i en kasserolle med den tomme vaniljestang og sødmælk, og varm det op.
I en anden skål piskes æggeblommer, sukker og marizena sammen.
Når det er pisket sammen hældes den varme sødmælk med vanilje ned i æggemassen og kommes herefter tilbage i kasserollen, imens der piskes konstant til cremen tykner.
Lad den boble et øjeblik, så den er kogt ordentlig igennem.
Kom det i en skål og dæk det til med film (helt ned til cremen) og sæt det på køl imens bolledejen laves.
Pynt de færdige fastelavnsboller med kakao glasur, tørrede rosenblade og guldflager.
Ingen kommentarer endnu