Kokos chiagrød med mangopuré

Græsk gyros

Jeg elsker gryros! Det er en virkelig lækker og billig spise når man er i Grækenland, som består af fladbrød, krydret kød, tzatziki, grøntsager og pommes frites.

Ingredienser
4 pers.

Fladbrød:
350 g. Hvedemel
20 g. Gær
1,75 dl. Lunt vand
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
2 spsk. Olivenolie
Lidt Olivenolie til stegning

Gyros kød:
400 g. Nakkekotteletter (kan ersattes med okse eller kylling)
1/2 dl. Olie
1 spsk. Tørret oregano
1 spsk. Tørret timian
1 1/2 spsk. Løgpulver
1 spsk. Stødt koriander
1 spsk. Stødt Spidskommen
1 spsk. Stødt chili
2 spsk. Paprika
1 spsk. Salt
1 tsk. Friskkværnet sort peber

Tzatziki:
1 Agurk
2,5 dl. Græsk yoghurt
1 Stort fed hvidløg
1 tsk. Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Derudover:
1 Agurk
1 Rødløg
2 Store tomater
1/2 Bundt bredbladet persille
200 g. Pommes frites

Fremgangsmåde
Fladbrød:
Smuldr gær i det lune vand og rør det ud heri.
Tilsæt salt, sukker og olivenolie – rør det sammen.
Sigt mel i og ælt det sammen på bordet, til du har en blank, ensartet dej.
Læg dejen tilbage i skålen med et viskestykke over, og lad det hæve ved stuetemperatur 30-45 min.
Fordel herefter dejen ud i fire stykker og rul dem ud som et rundt, fladt brød med en kagerulle.
Kom lidt olivenolie på en meget varm pande og læg fladbrødet på. Vend det når det er tilberedt på den ene side.
*Det er vigtigt, at man ikke kommer for meget olivenolie på panden, da det kan give brødet en hård overflade, og det derved bliver svært at folde.

Gyros kød:
Skær nakkekotteletterne i tynde strimler, og kom dem i en pose med olie og alle krydderierne. Lad det ligge og marinere i mindst 2 timer – gerne natten over.
Kødet steges af på en meget varm pande, vendes undervejs og tages af når det er gennemstegt.

Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bag pommes frites i ovnen efter anvisning på posen.

Saml din gyros med tzatziki, kød, grønt og pommes frites.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokos chiagrød med mangopuré