Chokoladetrøfler med orangeknas
Chokoladetrøfler med orangeknas, rullet i hasselnødder med guldstøv – perfekt som julekonfekt.
Ingredienser
Ca. 30 stk.
1 Dåse kondenseret mælk
175 g. Mørk chokolade
25 g. Smør
60 g. Kakaopulver
Orangeknas:
35 g. Hasselnødder
2 spsk. Sukker
30 g. Cornflakes
Skal fra 3 øko appelsiner
Derudover:
100 g. Hasselnødder
2 tsk. Guldstøv
Fremgangsmåde
Kom kondenseret mælk, chokolade, smør og kakaopulver i en lille gryde, og smelt det ved lav varme – rør i det undervejs.
Imens kommes sukker på en lille pande og smeltes ved middel varme. Når det er smeltet kommes hasselnødderne på og vendes hurtigt rundt i karamellen på panden- kom det på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Herefter blendes det til små stykker i en minihakker. Cornflakes blendes ligeledes i minihakker.
Når chokolademassen er smeltet i gryden, køles det ned (uden det når at sætte sig) og de hakkede hasselnødder, cornflakes og skal fra 3 appelsiner vendes i. Sæt på køl i nogle timer til det er fast, og rul herefter kugler.
Blend hasselnødder fint i en minihakker, vend dem i guldstøv og rul kuglerne i det.
Ingen kommentarer endnu