Ærtesuppe med stegte kammuslinger

Pavlova

Nu synes jeg det er på tide at dele min opskrift på min yndlings sommerkage, pavlova. Den er med en klassisk marengsbund med sprød ydre og chewy midte, et lag af mørk chokolade, vaniljeskum, en masse blandede bær og toppet med spiselige blomster og mynte. Efter min mening, den helt perfekte sommerkage, både i smag og udseende.

Ingredienser

Marengsbund:
4 Æggehvider
200 g. Sukker
1 tsk. Eddike
1 tsk. Maizena
En knivspids salt

Vaniljeskum:
3 dl. Fløde
1 tsk. Sukker
1 Vaniljestang

100 g. Mørk chokolade
Friske bær – Jeg bruger jordbær, hindbær, blåbær og kirsebær
Spiselige blomster
Mynte

Fremgangsmåde

Marengsbund:
Pisk æggehvider og salt lyst og luftigt.
Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk til en sej marengs. Pisk eddike ind i massen.
Sigt marizena i og vend det forsigtigt ind i din marengs.
Tegn evt. en cirkel på et stykke bagepapir og fordel marengsmassen herpå. Lav en fordybning i midten.
Bag ved 100 grader i ca. 1 time og 45 minutter. Sluk ovnen, og lad den stå heri og køle helt af.

Når marengsbunden er kølet helt af, smeltes chokolade over vandband og køles ned til stuetemperatur, hvorefter det hældes i fordybningen på bunden. Vær sikker på, at chokoladen er kølet nok ned, så den ikke smelter marengsbunden.

Vaniljeskum:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukker. Pisk fløde og vaniljesukker til en cremet konsistens og fordel ovenpå chokoladen.

Kom en masse blandede bær på og pynt med spiselige blomster og mynte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtesuppe med stegte kammuslinger