Koldskålsmousse med kammerjunker og syltede jordbær
Koldskål i ny form: quenelle af koldskålsmousse med kammerjunker og syltede jordbær, som toppes med skovsyre og mynte.
En virkelig skøn sommerdessert!
Ingredienser
4 stk.
Koldskålsmousse:
30 g. Kærnemælk
30 g. Tykmælk
30 g. Piskefløde
10 g. Sukker
1/2 Vaniljestang
1/2 Blad husblas
Saft og skal fra 1/4 citron
Syltede jordbær:
100 g. Jordbær
60 g. Sukker
1 dl. Vand
1/2 Tom vaniljestang
1 spsk. Citronsaft
Skal fra 1/3 Citron
2 Stænger frisk timian
Derudover:
Kammerjunker (Jeg kan anbefale de små økologiske fra Løgismose, som er smørbagte med citron og vanilje)
Rød skovsyre
Små gule blomster fra skovsyre
Små blade mynte
Fremgangsmåde
Koldskålsmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Imens koges sukker, vaniljekorn, citronsaft og skal op i en kasserolle. Fjern den fra blusset og rør husblas ud heri.
Lad det køle af.
Rør kærnemælk og tykmælk sammen, og vend det med den afkølede citron/sukkerlage.
Pisk fløde til en let skum og vend det med koldskålsmoussen.
Fyld i formen.
Syltede jordbær:
Jordbær skæres i kvarte og kommes i et sylteglas. De øvrige ingredienser koges op i en kasserolle.
Hæld sukkerlagen over jordbærene, og lad dem små i mindst et døgn.
Anret, som vist på billedet, med en quenelle af mousse i midten og syltede jordbær og kammerjunker på siden. Pynt med skovsyre, blomster og mynte.
Ingen kommentarer endnu