Grønne asparges med parmesan og ristede mandler

Koldskålsmousse med kammerjunker og syltede jordbær

Koldskål i ny form: quenelle af koldskålsmousse med kammerjunker og syltede jordbær, som toppes med skovsyre og mynte.
En virkelig skøn sommerdessert!

Ingredienser
4 stk.

Koldskålsmousse:
30 g. Kærnemælk
30 g. Tykmælk
30 g. Piskefløde
10 g. Sukker
1/2 Vaniljestang
1/2 Blad husblas
Saft og skal fra 1/4 citron

Syltede jordbær:
100 g. Jordbær
60 g. Sukker
1 dl. Vand
1/2 Tom vaniljestang
1 spsk. Citronsaft
Skal fra 1/3 Citron
2 Stænger frisk timian

Derudover:
Kammerjunker (Jeg kan anbefale de små økologiske fra Løgismose, som er smørbagte med citron og vanilje)
Rød skovsyre
Små gule blomster fra skovsyre
Små blade mynte

Fremgangsmåde

Koldskålsmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Imens koges sukker, vaniljekorn, citronsaft og skal op i en kasserolle. Fjern den fra blusset og rør husblas ud heri.
Lad det køle af.
Rør kærnemælk og tykmælk sammen, og vend det med den afkølede citron/sukkerlage.
Pisk fløde til en let skum og vend det med koldskålsmoussen.
Fyld i formen.

Syltede jordbær:
Jordbær skæres i kvarte og kommes i et sylteglas. De øvrige ingredienser koges op i en kasserolle.
Hæld sukkerlagen over jordbærene, og lad dem små i mindst et døgn.

Anret, som vist på billedet, med en quenelle af mousse i midten og syltede jordbær og kammerjunker på siden. Pynt med skovsyre, blomster og mynte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne asparges med parmesan og ristede mandler