Salat med jordbær, feta og friske ærter

Gulerodskage med cheesecake mousse og passionsfrugt gelé

En nyfortolkning af den klassiske gulerodskage med creamcheese frosting: en dessert med bund af gulerodskage og en cheesecake mousse med midte af passionsfrugt gelé.

Ingredienser
6 stk.

Gulerodskage
:
50 g. Sukker
50 g. Brun farin
75 g. Blødt smør
1 1/2 Æg
2 Revne gulerødder (ca. 100 g.)
90 g. Hvedemel
¼ tsk. Kardemomme
¾ tsk. Kanel
1 tsk. Bagepulver
1 knivspids salt

Cheesecake mousse:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
2,5 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
Saft og skal fra 1 økologisk citron

Passionsfrugt gelé
70 g. Sukker
0,50 dl. Vand
4 blade husblas
Saft fra 6 store passionsfrugter

Pynt:
Hvid velvetspray
Hvide chokoaldeperler
Orange hornvioler
Guldflager

Andet:
Form
Sprøjtepose

Fremgangsmåde

Gulerodskage:
Pisk smør, sukker og brun farin. Tilsæt æg og gulerod, og rør videre.
Bland mel, kardemomme, kanel og salt sammen, og tilsæt det lidt ad gangen til massen (sigt det, så du undgår klumper).
Hæld kagemassen i en form (ca. 25×15) og bag ved 180 grader i ca. 30 min.
Lad kagen køle af og udstik derefter bunde med den udstikker, som hører med til kageformen.

Cheesecake mousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk flødeost, flormelis, vanilje og citronskal. Citronsaften varmes ved lav varme i en kasserolle. Tag det af varmen , rør husblas ud heri og lad det køle af. Rør det herefter i cheesecake moussen. Kom det på sprøjtepose og sprøjt formen ca. halvt op, sæt på frost. Gem resten af cheesecakemoussen til toppen af kagen.

Passion gelé:
Udblød husblas i koldt vand.
Kog passionsfrugtsaft, vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og rør husblas ud heri.
Lad geléen køle af inden den hældes på kagen. Hæld et lag (ca. 0,5 cm.) på kagerne og sæt på frost.

Når geléen har sat sig fyldes resten af formen op med cheesecakemousse. Sæt igen på frost.
Når kagerne er helt frosne trykkes de ud af formen, og sprøjtes med hvid velvetspray. Placér moussen på bunden af gulerodskage, og pynt med hornvioler, chokoladeperler og guldflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med jordbær, feta og friske ærter