Croque Madame

Skumfiduser med saltkaramel og chokolade

Det lyder måske besværligt at lave sine egne skumfiduser, men det er faktisk super nemt og kræver få ingredienser.
Disse skumfiduser er en luksusudgave, hvor skumfiduserne har et lag af saltkaramel og er overtrukket med mørk chokolade. Virkelig lækkert!

Ingredienser
ca. 30 stk.

Skumfiduser:
1,5 dl. Vand
300 g. Sukker
1 1/2 Vaniljestang
12 Blade husblas
130 g. Flormelis

Karamel:
1 Dåse dulce de leche
Havsalt (ca. 1 tsk.)

Overtræk:
500 g. Mørk chokolade

Fremgangsmåde
Udblød husblas i koldt vand.
Flæk vaniljestangen, og bland vaniljekorn med lidt sukker.

Vand, sukker og vaniljekorn kommes i en gryde og koges op til 110 grader.
Tag gryden af varmen, og kom husblas i sukkermassen. Rør det godt sammen.
Hæld sukkermassen i en skål og pisk med en elpisker (eller røremaskine, hvis du har det). Det skal piskes i lang tid. Det tager ca. 10-15 minutter.

Sigt et godt lag flormelis på et stykke bagepapir i et ovnfast fad, en stor bøtte eller hvad du lige har.
Fordel skumfidusmassen på bagepapiret. Sigt det resterende flormelis over skumfidusmassen. Lad det køle af og sætte sig.

Dulce de leche smages til med halvsalt, men pas på med at røre for meget, så den ikke bliver for tynd og flydende. Karamellen fordeles over skumfidusmassen. Sæt på køl 1-2 timer.
Derefter skæres den store skumfidus ud i små, kvadratiske stykker.

Smelt chokolade over vandbad, og overtræk skumfiduserne. Jeg bruger en kødnål, som jeg stikker i skumfidusen. Først dypper jeg bunden i, og herefter overhælder jeg med chokolade. Til sidst ryster jeg let på skumfidusen, så det overskydende chokolade kommer af.
Lad chokoladen sætte sig på køl.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Croque Madame