Dessert med pære, karamel og vaniljemousse

Asiatisk inspireret laksetatar

Jeg savner virkelig at kunne tage på restaurant, og få en god spiseoplevelse og smage nye spændende retter.
Indtil vi må det igen, prøver vi at købe lidt ekstra lækre og gode råvarer ind i nogle weekender, og lave en lækker middag ud af det derhjemme. Det er virkelig hyggeligt!
Sidste weekend stod jeg for forretten, som var en asiatisk inspireret laksetatar med agurk, forårsløg, rødløg, dild og lime. Herpå citronmayo og rispapirschips med ristet sesam.

Ingredienser
2 pers.

Laksetatar:
200 g. Laks (jeg brugte sushi laks)
50 g. Agurk
1 Forårsløg
1/2 Rødløg
Skal fra 1 øko limefrugt
En håndfuld dild
Salt og friskkværnet peber

Brøndkarse

Citronmayo:
1 Æggeblomme
1/2 tsk. Dijonsennep
1,5 dl. Smagsneutral olie
Saft og skal fra 1/4 citron
Salt og friskkværnet peber

Rispapirschips:
1 Stykke rispapir
1 tsk. Sesamfrø
3/4 Flaske smagsneutral olie
Salt

Derudover:
Sprøjtepose
Anretter ring (8 cm. i diameter)

Fremgangsmåde

Laksetatar:
Skær laksen i små, mundrette stykker. Fjern midten af din agurk og skær resten af agurken i små tern. Rødløg, forårsløg og dild finthakkes. Vend grøntsagerne med laksen og riv limeskal heri. Smag til med limesaft, salt og friskkværnet peber.

Citronmayo:
Æggeblomme, dijonsennep, citronsaft og skal, salt og peber piskes sammen. Hæld konstant en tynd stråle olie i mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Fyld på sprøjtpose og læg på køl til den skal bruges.

Rispapirschips:
Rist sesamfrø på en pande til de er gyldne. Lad dem køle af. Mas dem med i en morter eller blend dem i en minihakker.
Varm olie op til ca. 180 grader. Kom rispapiret i. Det puffer op med det samme og tages hefter op og lægges på et stykke køkkenrulle. Drys med salt og sesam.

Anret lakseblandingen i en anretterring på midten af en tallerken. Lav 7-8 dutter af mayo ovenpå. Bræk rispapirschipsene ud i små stykker og sæt dem på dutterne af mayo. Pynt med brøndkarse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dessert med pære, karamel og vaniljemousse