Salat med and, brombær og pære
En smagfuld vintersalat med and, brombær, pære og radicchiosalat, som er toppet med valnødder, sprøde grønkålschips og rød skovsyre. Serveres med appelsinvinaigrette.
Ingredienser
2 pers.
2 Andebryster (ca. 400 g.)
1 Hoved radicchiosalat
1 Pære
125 g. Brombær
40 g. Valnødder
En lille håndfuld rød skovsyre
En stor håndfuld grønkål, skåret i mundrette stykker
1/2 l. Smagsneutralolie
Appelsinvinaigrette:
1 spsk. Olivenolie
2 tsk. Grov sennep
1 spsk. Akaciehonning
Saft fra 1/2 appelsin
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at varme olie op til 180 grader. Grønkål skæres i mundrette stykker og friteres meget kort i olien. Pas på, da det sprøjter ret meget.
Radicchiosalat hakkes groft, pære skæres i tynde skiver og valnødder hakkes.
Andebrysterne ridses på skindsiden, drysses med salt og lægges på en kold pande med skindsiden nedad. Skru op for varmen og steg ca. 2 min på hver side. Bag dem herefter færdig i ovnen ved 180 grader i 5-10 min afhængigt af hvor gennemstegte du vil have dem. Brug evt. et stegetermometer. Lad andebrysterne trække, og skær dem herefter i skiver.
Anret med de øvrige ingredienser.
Rør alle ingredienser til appelsinvinaigrette sammen og hæld ud over salten.
Ingen kommentarer endnu