Kanelkage med kaffemousse
Kanelkage har altid været en af mine favoritkager. Kombinationen af kanel og kaffe i en kage, kan efter min mening noget helt specielt. Derfor har jeg forsøgt mig med en ny version med kaffemousse, og den blev endnu bedre end håbet og forventet.
Prøv også min kanelkage med kaffefrosting, hvis du er lige som vild med kanelkage som jeg er.
Ingredienser
Kanelkage:
35 g. Smør (smeltet)
100 g. Sukker
1 Lille æg
100 g. Hvedemel
1,25 dl. Kærnemælk
1/2 tsk. Natron
1 1/2 spsk. Kanel
1/2 tsk. Vaniljesukker
1/4 tsk. Kardemomme
En knivspids salt
Kaffemousse:
1 dl. Sukker
4 dl. Fløde
3 Æggehvider
4 Blade husblas
1/4 tsk. Vaniljesukker
3 spsk. Instant espresso
1 dl. Vand
Pynt:
25 g. 70% Chokolade
Tørrede kornblomster
Pink sukkerperler
Derudover:
Springform 20 cm.
Kageplast
Sprøjtepose
Fremgangsmåde
Kanelakge:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og sigt det i massen med æg og sukker.
Tilsæt kærnemælk. Tilsæt herefter smeltet smør og pisk til du har en jævn dej.
Sæt et stykke bagepapir i bunden af din form og smør den. Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Når kagen er kølet af skæres der rundt i kanten på kagen, og den beklædes herefter med kageplast.
Kaffemousse:
Udblød husblas i koldt vand. Imens koges sukker, vand, instant espresso og vaniljesukker op. Tag det af blusset og rør husblas i. Sigt det og lad det køle af. Pisk æggehvider og fløde (hver for sig) og vend det herefter forsigtigt sammen med kaffebladningen.
Fordel kaffemoussen ovenpå kanelkagen og sæt på køl. Gerne natten over.
Befri kagen fra springform og kageplast. Smelt chokolade og kom det på en sprøjtepose. Lad det køle af.
Klip et meget lille hul i din sprøjtepose og dekorer kagen med chokolade, sukkerperler og kornblomster.
Kan man undgå æggehvider i moussen?
Mvh.Dina