Græskarkage med valnødder og cream cheese frosting
Den perfekte kage til en kold efterårsdag: En dejlig krydret græskarkage med valnødder i perfekt modspil af syrlig cream cheese frosting.
Ingredienser
Græskarkage:
100 g. Sukker
100 g. Brun farin
150 g. Blødt smør
3 Æg
300 g. Revet græskar
200 g. Hvedemel
1 tsk. Kardemomme
1 tsk. Kanel
1/2 tsk. Stødt nellike
1 tsk. Stødt ingefær
2 tsk. Bagepulver
1 knivspids salt
75 g. Valnødder
Cream cheese frosting:
200 g. Philadelphia
100 g. Smør
150 g. Flormelis
1/2 Vaniljestang
1 tsk. sukker til vaniljestangen
Saft og skal fra 1/2 øko citron
Pynt:
Spiselige blomster
Græskarkerner
Guld støv
Hvide chokoladeperler
Derudover:
Springform 20 cm.
Sprøjtepose
Rundt tylle
Fremgangsmåde
Græskarkage:
Pisk smør, sukker og brun farin. Tilsæt et æg ad gangen og rør videre. Klem væske ud af det revne græskar og tilsæt det.
Bland mel, kardemomme, kanel, ingefær, nellike og salt sammen, og tilsæt det lidt ad gangen til massen (sigt det, så du undgår klumper). Vend til sidst hakkede valnødder i dejen.
Smør din springform, hæld kagemassen i og bag den ved 180 grader i ca. 40 min
Cream cheese frosting:
Pisk smør luftigt. Tilsæt philadelphia, sukker, vanilje og citron (skal og saft) og pisk videre. Til sidst sigtes flormelis i blandingen. Pisk til den har en fast og luftig konsistens. Fyld på sprøjtepose med rundt tylle.
Når kagen er kølet helt af sprøjtes dutter af cream cheese frosting kagen. Den pyntes med spiselige blomster, græskarkerner vendt i guld støv og hvide chokoladeperler.
Ingen kommentarer endnu