Jordbærcheesecake med rabarberkompot
Denne jordbærcheesecake med rabarberkompot smager helt fantastisk og er den perfekte dessert ved sommerens fester.
Ingredienser
Bund:
150 g. Digestive
50 g. Mandler
100 g. Smør
Kompot:
100 g. Rabarber
50 g. Jordbær
1 tom vaniljestang (eller 1 tsk. Vaniljesukker)
1/2 dl. Vand
1 spsk. Sukker
1 Blad husblas
Skal fra ½ citron
Jordbær flødeostcreme:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
3 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
200 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vand
Saft og skal fra 1/2 økologisk citron
Jordbær gelé:
75 g. Sukker
1/2 dl. Vand
4 blade husblas
400 g. Jordbær
Evt. Rød konditorfarve
Pynt:
Jordbær
Gule hornvioler
Marengskys
Hvide chokoladeperler
Derudover:
Springform 20 cm.
Springform 12 cm
Kageplast
Fremgangsmåde
Bund:
Blend kiksene og mandler i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks og mandler blandes med smeltet smør og røres sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd den med kageplast.
Fordel herefter kiksemassen, og tryk det evt. fast med et glas.
Kompot:
Skær jordbær og rabarber i stykker og kom det i en kasserolle med de øvrige ingredienser, og lad det koge op.
Imens udblødes husblas i koldt vand. Når rabarberne er blevet møre fjernes den tomme vaniljestang og husblas røres ud i kompotten.
Beklæd springformen (12 cm.) med bagepapir og kageplast, og fyld kompotten i. Sæt på køl til den har sat sig.
Når kompotten har sat sig tages den ud af springformen og lægges i midten på kiksebunden.
Jordbær flødeostcreme:
Jordbær, sukker, vand, saft og skal fra citron koges op til jordbærene er møre. Imens udblødes husblas i koldt vand.
Når jordbærene er møre blendes de til en ensartet masse med en stavblender, og husblas røres ud heri. Lad det køle helt af, så det ikke skiller når det vendes med fløde.
Imens piskes flødeost, vaniljekorn og flormelis sammen. I en anden skål piskes en let flødeskum.
Kom en lille smule af den letpiskede flødeskum i den afkølede jordbærmasse, og vend det forsigtigt sammen.
Lidt af gangen vendes mere fløde og jordbærmasse sammen. Herefter vendes jordbærfløden med flødeostcremen.
Jordbær flødeostcremen hældes over kiksebund og kompot og sættes på køl til det har sat sig.
Jordbær gelé:
Kog jordbær, vand og sukker op i en gryde til jordbærene er møre. Pas på med at trykke på jordbærene, da det kan gøre geléen grumset at se på. Imens udblødes husblas i koldt vand. Når jordbærene er møre røres husblas ud heri.
Sigt det gennem en fi si og lad det køle af. Når det er kølet af hældes det over jordbær ostecremen og sættes igen på køl til geléen har sat sig.
Pynt:
Når kagen har sat sig befries den fra springform og kageplast, og pyntes med små halve jordbær, marengskys, hvide chokoladekugler og gule hornvioler, langs kanten af kagen.
Hej
Kan den fryses?