Bulgursalat med tomat og agurk

Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Denne jordbærcheesecake med rabarberkompot smager helt fantastisk og er den perfekte dessert ved sommerens fester.


Ingredienser

Bund:
150 g. Digestive
50 g. Mandler
100 g. Smør

Kompot:
100 g. Rabarber
50 g. Jordbær
1 tom vaniljestang (eller 1 tsk. Vaniljesukker)
1/2 dl. Vand
1 spsk. Sukker
1 Blad husblas
Skal fra ½ citron

Jordbær flødeostcreme:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
3 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
200 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vand
Saft og skal fra 1/2 økologisk citron

Jordbær gelé:
75 g. Sukker
1/2 dl. Vand
4 blade husblas
400 g. Jordbær
Evt. Rød konditorfarve

Pynt:
Jordbær
Gule hornvioler
Marengskys
Hvide chokoladeperler

Derudover:
Springform 20 cm.
Springform 12 cm
Kageplast

Fremgangsmåde

Bund:
Blend kiksene og mandler i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks og mandler blandes med smeltet smør og røres sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd den med kageplast.
Fordel herefter kiksemassen, og tryk det evt. fast med et glas.

Kompot:
Skær jordbær og rabarber i stykker og kom det i en kasserolle med de øvrige ingredienser, og lad det koge op.
Imens udblødes husblas i koldt vand. Når rabarberne er blevet møre fjernes den tomme vaniljestang og husblas røres ud i kompotten.
Beklæd springformen (12 cm.) med bagepapir og kageplast, og fyld kompotten i. Sæt på køl til den har sat sig.
Når kompotten har sat sig tages den ud af springformen og lægges i midten på kiksebunden.

Jordbær flødeostcreme:
Jordbær, sukker, vand, saft og skal fra citron koges op til jordbærene er møre. Imens udblødes husblas i koldt vand.
Når jordbærene er møre blendes de til en ensartet masse med en stavblender, og husblas røres ud heri. Lad det køle helt af, så det ikke skiller når det vendes med fløde.
Imens piskes flødeost, vaniljekorn og flormelis sammen. I en anden skål piskes en let flødeskum.
Kom en lille smule af den letpiskede flødeskum i den afkølede jordbærmasse, og vend det forsigtigt sammen.
Lidt af gangen vendes mere fløde og jordbærmasse sammen. Herefter vendes jordbærfløden med flødeostcremen.
Jordbær flødeostcremen hældes over kiksebund og kompot og sættes på køl til det har sat sig.

Jordbær gelé:
Kog jordbær, vand og sukker op i en gryde til jordbærene er møre. Pas på med at trykke på jordbærene, da det kan gøre geléen grumset at se på. Imens udblødes husblas i koldt vand. Når jordbærene er møre røres husblas ud heri.
Sigt det gennem en fi si og lad det køle af. Når det er kølet af hældes det over jordbær ostecremen og sættes igen på køl til geléen har sat sig.

Pynt:
Når kagen har sat sig befries den fra springform og kageplast, og pyntes med små halve jordbær, marengskys, hvide chokoladekugler og gule hornvioler, langs kanten af kagen.

8 kommentarer

  • Birgitte Engelbrecht

    Hej
    Kan den fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Hej Birgitte.
      Jeg har ikke selv prøvet at fryse denne cheesecake.
      Jeg ved, at det er muligt at fryse en cheesecake, men konsistensen kan godt ændre sig lidt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

    Kan man lave kagen og have, den stående på køl rætil dagen efter og så bare pynte når den skal serveres?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Ja, det kan du sagtens. Den har faktisk godt af at stå natten over 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zahra

    Hej Michelle
    Kan man undlade rabarberkompotten?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene Jacobsen

    Hej
    Hvor mange personer er kagen til? Den ser virkelig fin og lækker ud!
    Mvh
    Marlene Jacobsen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Hej Marlene.
      Dejligt at høre du synes kagen ser lækker ud 🙂 Den er til 6-8 personer, afhængigt af hvor store stykker du ønsker.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgursalat med tomat og agurk