Bountykage
Jeg har flere gange lavet bountys selv, hvilket er super nemt og lækkert. Den anden dag kastede jeg mig så ud i at lave en bountykage, og den blev vanvittig god! Den består af en vaniljebund med ristetkokos, kokosfyld og en lækker, blød chokoladeganache.
Ingredienser
Bund:
50 g. Smør (stuetemperatur)
100 g. Sukker
100 g. Hvedemel
1 dl. Yoghurt naturel
1/2 tsk. Bagepulver
1 Æg
1/2 Vaniljestang
1 Knivspids salt
25 g. Ristet kokosmel
Kokosfyld:
150 g. Kokosmel
250 g. Kondenseret mælk
1/2 tsk. Vaniljesukker
Chokoladeganache:
1,5 dl. Fløde
300 g. Mælkechokolade
Pynt:
4 Bountys
Spiselige blomster
Derudover:
Springform 20 cm.
Kageplast
Fremgangsmåde
Bund:
Pisk smør, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt. Pisk herefter æg i. Tilsæt yoghurt.
Bland mel, bagepulver og salt sammen. Sigt det i massen og rør det sammen.
Rist kokos på en pande til det bliver gyldent og vend det herefter i dejen.
Smør en springform, beklæd bunden med bagepapir og fyld kagemassen i. Bag den ved 180 grader i ca. 20 min. Lad den herefter køle af.
Kokosfyld:
Rør kokosmel, kondenseret mælk og vaniljesukker sammen til en ensartet masse.
Beklæd springformen med kageplast og lav et lag af kokosfyld på vaniljebunden.
Sæt kagen på køl til det har sat sig.
Chokoladeganache:
Hak chokolade fint og kom det i en skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør i midten af skålen til det samler sig til en blank masse.
Hæld ganachen over kokosfyldet og sæt igen kagen på køl til den har sat sig.
Når kagen har sat sig befries den var springform og kageplast. Pynt den med bountys og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu