Skildpaddekage
Hvis du er vild med skildpadder er dette en kage lige for dig! Kagen består af en sprød bund, romkaramel og chokoladeganache – og selvfølgelig skildpadder på toppen.
Ingredienser
Bund:
75 g. Digestive
75 g. Mandler
50 g. Cornflakes
90 g. Smør
1 tsk. Vaniljesukker
Romkaramel:
1 dåse dulce de leche
2 spsk. Romessens
1 1/2 spsk. Mørk Rom
Mørk chokoladeganache:
3 dl. Piskefløde
300 g. Mørk chokolade
Pynt:
Små skildpadder (10 stk.)
Romkaramel
Andet:
Springform 20 cm.
Kageplast
Fremgangsmåde
Bund:
Blend kiks og mandler fint i en minihakker. Cornflakes blendes mellemfint. Imens smeltes smør ved lav varme.
Bland kiks, mandler, cornflakes og vaniljesukker sammen. Tilsæt smør og rør det sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bund på din springform og beklæd formen med kageplast.
Fordel kiksen massen i formen og sæt på køl.
Romkaramel:
Rør dulce de leche med romessens og mørk rom. Gem 1-2 spsk. til at pynte kagen. Resten af karamellen fodeles ovenpå kiksemassen. Sæt på køl eller frys imens du laver chokoladeganache.
Chokoladeganache:
Hak chokolade. Varm fløden op til kogepunktet under omrøring. Tag den af varmen, tilføj chokoladen, og rør til du har en ensartet masse.
Chokoladenganchen hældes over karamellen og sættes igen på køl til den har sat sig.
Pynt:
Hak skildpadderne i stykker i forskellige størrelser og læg dem i en cirkel midt på kagen.
Romkarmellen, som du gemte fra tidligere puttes på sprøjtepose og sprøjtes ud over skildpadderne. Hvis ikke du har en sprøjtepose kan du bruge en flaske med tut eller bare en ske.
Ingen kommentarer endnu