Ceviche med kammusling

Cheesecake med citron og lakrids

Citron og lakrids spiller fantastisk sammen og blev udgangspunktet for mit bud på årets påskekage, som endte ud i denne citroncheesecake med midte af lemoncurd og en bund med lakrids.

Ingredienser

Bund:
150 g. Digestive
100 g. Mandler
120 g. Smør
1 ½ spsk. Lakrids granulat

Lemoncurd:
Skal og saft fra 2 citroner
2 Æg
100 g. Sukker
50 g. Smør
1/2 blad husblas

Citron flødeostcreme:
200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
3 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
Saft og skal fra 3 økologiske citroner

Citron gelé:
150 g. Sukker
1 dl. Vand
7 blade husblas
Saft fra 5 citroner
Gul konditorfarve

Pynt:
Marengskys
Stedmoderblomster
Hvide chokoladeperler
Sølvflager

Andet:
Springform 20 cm. i diameter
Springform 12 cm. i diameter
Kageplast
Sprøjtepose


Fremgangsmåde

Bund:
Blend kiksene og mandler i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks og mandler blandes det smeltede smør, lakridsgranulat tilsættes og røres godt sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd den med kageplast. Fordel herefter kiksemassen. Tryk lidt op ad siderne på formen. Sæt formen i køleskabet imens du laver lemoncurd.

Lemoncurd:
Pisk æg, sukker og citron saft og skal sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig. Imens lægges husblas i blød i koldt vand.
Sæt bagepapir fast i bunden af den lille springform og beklæd den med kageplast.
Når din lemoncurd har den rigtige konsistens tilsættes husblas. Hæld det gennem en sigte, fyld det i den lille springform og sæt på køl til den har sat sig.
Når den har sat sig tages den forsigtigt ud af formen og lægges i midten på kiksemassen.

Citron flødeostcreme:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, vanilje, citronskal og halvdelen af citronsaften sammen i en skål. Gem den anden halvdel af citronsaften, og varm det ved lav varme i en kasserolle.
Smelt husblas i den varme citronsaft. Lad det køle af og rør det i blandingen.
Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen.
Fyld det på sprøjtepose og sprøjt rundt om indlægget med lemoncurd og dæk det derfor til med resten af flødeostcremen. Bank formen let i bordet nogle gange.
Sæt kagen på køl i nogle timer, inden du laver gelé. Helst natten over.

Gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog citronsaft, vand og sukker op til sukkeret er smeltet, og tilsæt herefter lidt gul konditorfarve og rør husblas ud heri.
Lad geléen køle af inden den hældes på kagen, men pas på, at den ikke når at sætte sig.

Pynt:
Pynt kagen med noget du synes er flot eller det du har ved hånden. Jeg har brugt marengskys, stedmoderblomster, hvide chokoladeperler og sølvflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ceviche med kammusling