Dulce de leche - karamel af kondenseret mælk

Citronmuffins med birkes, lemoncurd og frosting

Svampede citronmuffins med birkes, midte af syrlig lemoncurd og lækker, blød frosting med hvid chokolade.


Ingredienser
12 stk.

Citronmuffins med birkes:
100 g. Smør, stuetempereret
150 g. Sukker
200 g. Hvedemel
2 Æg
1 ½ dl. Kærnemælk
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
½ vaniljestang
20 g. Blå Birkes
Saft og skal fra 2 citroner
En knivspids salt

Lemoncurd:
Skal og saft fra 2 citroner
2 Æg
100 g. Sukker
50 g. Smør

Hvid chokolade frosting:
100 g. Smør, stuetempereret
200 g. Philadelphia, stuetempereret
180 g. Flormelis
100 g. Hvid chokolade

Fremgangsmåde

Citronmuffins med birkes:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk herefter æggene i ét ad gangen. Tilsæt vaniljekorn, saft og skal fra citron og kærnemælk, og pisk videre. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen, si det i massen og pisk det sammen.
Til sidst tilsættes blå birkes og vendes i massen.
Jeg har en muffinsbradepande, som jeg lægger papirsmuffinsforme i, og heri fordeles dejen.
Bag dem ved 180 grader i ca. 20 min. Lad dem herefter køle af.

Lemoncurd:
Pisk æg, sukker og citron saft og skal sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig. Hæld den gennem en sigte og hefter på sprøjtepose.

Hvid chokolade frosting:
Smelt hvid chokolade og lad det køle af. Imens piskes smør lyst og luftigt. Tilsæt philadelphia og pisk det sammen. Si flormelis i lidt ad gangen og pisk videre. Til sidst tilsættes den afkølede hvide chokolade, som piskes sammen med massen. Fyld på sprøjtepose med tylle og læg den på køl indtil den skal sprøjtes på dine muffins.

Når dine muffins er kølet af skæres et hul i midten. Jeg plejer at bruge et rundt tylle til at stikke hul, men man kan også bruge en kniv. Fyld lemoncurd i hullet og sprøjt den hvide chokolade frosting på toppen. Pynt dem som du synes. Jeg har brugt små gule stjerner fra en krymmelblanding jeg har.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dulce de leche - karamel af kondenseret mælk