Chili con carne
Chili con carne er en af aftensmad favoritterne hjemme hos os, og er derfor en ret jeg har lavet rigtig mange gange.
Jeg synes en chili con carne skal være stærk, men hvis ikke man er til det kan man undlade cayennepeber. Jeg vil desuden anbefalde at tilføje friske majs fra kolbe, når det er sæson for det.
Ingredienser
4 pers.
500 g. Hakket oksekød
1 Stort løg
2 Fed hvidløg
1 Dåse kidneybønner i chilisauce
1 Dåse sorte bønner
1 Dåse hakkede tomater
1/2 Rød chili
1 dl. Okseboullion
15 g. Mørk chokolade
1 spsk. Spidskommen
1 1/2 tsk. Stødt koriander
1 1/2 tsk. Cayennepeber
1 tsk. Kanel
Salt og peber
Derudover:
Frisk salsa
Creme Fraiche
Nachos
Fremgangsmåde
Varm olie i en gryde. Tilsæt krydderier og rør godt rundt. Skru lidt ned for varmen og tilsæt finthakkede løg og hvidløg.
Når løgene er klare, skrues der igen op for varmen, kødet tilsættes, og brunes godt af.
Tilsæt herefter hakkede tomat og okseboullion. Sæt låg på og lad det stå og simre i mindst en halv time.
Smag saucen til og tilføj evt. ekstra chili inden bønnerne tilføjes. Lad bønnerne simre med i retten i 5-10 minutter.
Til sidst tilsættes mørk chokolade, og så er din chili con carne klar til at blive serveret! Jeg anbefaler at servere den med frisk salsa, creme fraiche og nachos.
Ingen kommentarer endnu