Panini med laks, cream cheese og agurk

Chokoladestænger med orangeknas

Jeg er egentlig ikke den store chokoladespiser og er ikke særlig vild med marcipan, så det kan sommetider være svært at finde på noget lækkert konfekt at lave til jul. Men sidste år prøvede jeg for første gang at lave chokolade med orangeknas, og det var så lækkert, at jeg måtte lave en masse igen i år.

Ingredienser
24 stk.

400 g. Mørk chokolade
200 g. Nougat
35 g. Hasselnødder
2 spsk. Sukker
25 g. Cornflakes
Skal fra 2 øko appelsiner

Derudover:
Bronzestøv
Form

Fremgangsmåde

Temperer den mørke chokolade.
Hæld chokoladen i din form, så den er fyldt. Bank formen ned mod bordet et par gange og vend den på hovedet, så chokoladen løber ud, og formen blot er belagt med chokolade. Brug en paletkniv til fjerne det overskydende chokolade.
Sæt på køl og lav fyldet imens. Gem den overskydende chokolade, da det skal tempereres igen og bruge til at lukke chokoladestængerne.
Sukker kommes på panden og smeltes til det bliver til karamel. Tilsæt hasselnødder og vend dem i karamellen. Lad det køle af på et stykke bagepapir og blend det herefter i en minihakker.
Cornflakes blendes ligeledes i en minihakker.
Riv skallen fra to øko appelsiner.
Smelt nougat og bland det med de øvrige ingredienser, som du lige har gjort klar. Massen fyldes på sprøjtepose.
Tryk nu massen ud i formen med chokolade (som selvfølgelig skal have sat sig helt, inden du fylder noget i).
Massen kan godt være lidt hård at trykke ud, så tryk det evt. ordentligt ned i formen med en lillefinger.
Sæt på køl og begynd at temperere chokoladen igen.
Hæld det over formen og og fjern det overskydende med en paletkniv.
Sæt på køl til chokoladen har sat sig og tryk dem herefter ud af formen. Drys med bronzestøv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panini med laks, cream cheese og agurk