Nudler med rejer og pak choi i peking hvidløg

Kanelkage med kaffecreme

Kanelkage er en klassiker, og er en af de kager, som jeg har spist flest af i min barndom. Siden jeg var lille har jeg elsker alle former for kager med kanel, og det gør jeg stadig. Min mor lavede altid den klassiske version af en kanelkage i bradepande med kaffeglasur, som jeg her her forsøgt at fortolke i en mere moderne version.

Ingredienser

Kage:
65 g. Smør (Smeltet)
200 g. Sukker
1 Æg
200 g. Hvedemel
1 tsk. Natron
½ tsk. Kardemomme
1 tsk. Vaniljesukker
2 spsk. Kanel
1 knivspids salt
2,5 dl. Kærnemælk

Kaffefrosting:
100 g. Smør (Stuetempereret)
200 g. Philadelphia
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Instant espresso (fint)
200 g. Flormelis

Derudover:
Form
Sukkerperler
Guldstøv
Guldflager
Sprøjtepose
Tylle

Fremgangsmåde

Kanelkage:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
Sigt det ned i massen med æg og sukker. Tilsæt kærnemælk.
Tilsæt smeltet smør og pisk til du har en jævn masse.
Smør formen og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter

Kaffefrosting:
Pisk smør lyst og luftigt
Tilsæt philadelphia og pisk videre
Tilsæt nu flormelis og vaniljesukker lidt ad gangen og pisk lidt videre.
Til sidst tilsættes instantkaffe og der piskes til du har en fast og blød konsistens.
Fyld på sprøjtepose med tyl.

Når kagen er kølet helt af sprøjtes kaffefrosting på og kagen pyntes med guldflager og sukkerperler vendt i guldstøv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nudler med rejer og pak choi i peking hvidløg